Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αφησε παράθυρο ο Ντόλιος για Περιφερειάρχης


Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, εφόσον του το ζητήσει ο Πρωθυπουργός

Διαβάστε την δήλωσή του, που αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα...



Υπεγράφησαν από τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, οι δύο εγκύκλιοι για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για την ανάδειξη ανάδειξη δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας, συμβούλων τοπικής κοινότητας , εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας καθώς και περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών και περιφερειαρχικών συμβούλων.


Σύμφωνα με τις εγκυκλίους: Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7:00 π.μ. και θα λήξει στις 7: 00 μ.μ. Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας, αυτή θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης. Σε περίπτωση που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιοδήποτε λόγο σε ένα Δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.

Η βασικότερη αλλαγή είναι πως για να εκλεγεί κάποιος αιρετός θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50% κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως οι περισσότερες εκλογικές «μάχες» θα κριθούν στην δεύτερη Κυριακή.

"Δεν είναι επιθυμία μου να διεκδικήσω την θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου". Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος τονίζοντας ωστόσο πως αν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό δεν πρόκειται να αρνηθεί. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν του έχει γίνει καμία απολύτως πρόταση να διεκδικήσει την Περιφέρεια της ΑΜΘ.

 
Πηγή:  http://www.statusradio.gr/