Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ποια ξένη τράπεζα, μετά την τουρκική Ziraat, σκοπεύει να δημιουργήσει υποκατάστημα στην Θράκη;

Πρόσφατα στέλεχος της τράπεζας επισκέφθηκε την περιοχή, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και εξέφρασε την επιθυμία να ανοίξει υποκατάστημα σε αυτήν
   ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Η Ρωσική τράπεζα ΚEDR ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της Αλεξανδρούπολης. Πρόσφατα στέλεχος της επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Έβρου και συνάντησε φορείς όπου και τους εξέθεσε την επιθυμία να ανοίξει Υποκατάστημα στον Έβρο, λαμβάνοντας υπ' όψιν, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, το θετικό φιλορωσικό κλίμα που υπάρχει και βέβαια την επέκταση της στην Ελλάδα. να σημειώσουμε πως η BANK KEDR είναι η μοναδική Ρωσική Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα.Ας δούμε κάποια στοιχεία της Τράπεζας:

Η Τράπεζα "KEDR" ιδρύθηκε το 1991 στην Ρωσία, στη περιοχή της Σιβηρίας, σε ένα από τα πλουσιότερα μέρη της Ρωσίας, με τις πηγές του οποίου αυξάνεται ο πλούτος της χώρας. Η Σιβηρία είναι ένα μέρος, όπου συγκεντρώνονται οι σημαντικότεροι κλάδοι της βιομηχανίας: παραγωγή και επεξεργασία ξύλου, βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου, βιομηχανία μεταφορών, βαριά βιομηχανία, ναυτιλία. Μεταξύ των επιχειρήσεων που ίδρυσαν την Τράπεζα, υπήρξαν μερικές στρατηγικά σημαντικές, όπως η εταιρία σιδηροδρομικών γραμμών, η επιχείρηση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εσωτερική ναυσιπλοΐα, Τηλεπικοινωνία, κρατική επιχείρηση ταχυμεταφορών.

Ξεκινώντας από το 2002, η Τράπεζα αναπτύσσει δυναμικά το περιφερειακό δίκτυό της με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ήδη υπαρχόντων πελατών και προσέλκυση νέων. Σήμερα ο αριθμός των κέντρων εξυπηρέτησης πελατών ανέρχεται σε περισσότερα από 200 κέντρα. Το δίκτυο αναπτύσσεται στις Περιφέρειες του Κράσνογιαρσκ και Κρασνοντάρ, στους Νομούς Ροστόβ και Κέμεροβο, στη Δημοκρατία της Χακασίας, στη Μόσχα και στην Περιφέρεια Πριμόρσκι. Η Τράπεζα βγήκε στην Τραπεζική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγοντας το υποκατάστημά της στην Ελλάδα.

Αναπτύσσεται οργανωτική διάρθρωση διοίκησης. Εισάγονται νέα τραπεζικά προϊόντα. Αυξάνεται ο αριθμός πελατών. Σε αυτή τη φάση , στην Ρωσία τους πελάτες εξυπηρετούν περισσότεροι από 2.000 υπάλληλοι της Τράπεζας.

Μεταξύ των μετόχων της Τράπεζας είναι οι: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Σουηδική East Capital.

Στη διάρκεια της ύπαρξής της η Τράπεζα "KEDR" έγινε ένα αξιοσημείωτο μέρος του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Η βάση της 17-χρονης λειτουργίας της Τράπεζας είναι η πολιτική των συνεταιρικών σχέσεων, ο σεβασμός σε κάθε πελάτη, η πολύπλευρη και η ατομική προσέγγιση. Η κατοχή τραπεζικών τεχνολογιών και του μάνατζμεντ στο επίπεδο παγκοσμίων προτύπων δίνει την δυνατότητα εξασφάλισης αξιόλογης ποιότητας των παρεχομένων τραπεζικών υπηρεσιών.

Σήμερα η Τράπεζα "KEDR" ανήκει στις εκατό πιο επιτυχημένες τράπεζες, ανάμεσα στις 1.600 τράπεζες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι πιο δυνατές θέσεις της Τράπεζας στην αγορά είναι στην Περιφέρεια του Κράσνογιαρσκ, όπου κατέχει την πρώτη θέση σε περισσότερους δείκτες (σε σύνολο ενεργητικού, σε δανειακές απαιτήσεις, σε εκδοθέντα χρεογράφων, και σε καταθέσεις ιδιωτών), μεταξύ όλων των τραπεζικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και των υποκαταστημάτων τραπεζών άλλων περιφερειών, (σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης της Τράπεζας της Ρωσίας της Περιφέρειας ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ για την 1 Ιουλίου 2007). Μεταξύ των άλλων τραπεζών της Ρωσίας η Τράπεζα κατέχει την 106η θέση σε σύνολο ενεργητικού και την 118η θέση σε μέγεθος κεφαλαίου (για την 1 Ιανουαρίου 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού «ΕΚΣΠΕΡΤ», № 11 από τις 17-23 Μαρτίου 2008), την 118η θέση σε σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (για την 1 Ιανουαρίου 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού «FINANCE», № 8 από τις 27 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2006). Στην αξιολόγηση των Τραπεζών της Περιφέρειας της Σιβηρίας, η Τράπεζα "KEDR" κατέχει την τρίτη θέση σε το μέγεθος του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και δεύτερη θέση στους εξής δείκτες: σε σύνολο ενεργητικού, σε μέγεθος ιδίων κεφαλαίων, σε μέγεθος προσελκυσμένων καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων (για την 1 Ιανουαρίου 2008 σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού «ΕΚΣΠΕΡΤ-ΣΙΜΠΙΡ», № 16 από τις 21-27 Απριλίου 2008).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2007 η «KEDR» βραβεύτηκε στο διαγωνισμό του Διεθνή Συλλόγου μελών χρηματοπιστωτικής αγοράς "Stock Market Elite" της Περιφέρειας Ανατολικής Σιβηρίας στην κατηγορία «Καλύτερη επενδυτική τράπεζα».


Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «KEDR».

Ο Κέδρος είναι ένα γερό και δυνατό δέντρο της Σιβηρίας. Αυτή την ονομασία επέλεξαν οι ιδρυτές της σαν σύμβολο ασφάλειας και ευστάθειας, σταθερότητας και δύναμης.


ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Στο λογότυπο της Τράπεζας απεικονίζεται ο ιστορικός θυρεός του Βασιλείου της Σιβηρίας, με δύο πολικές αλεπούδες (οι οποίες συμβολίζουν ιστορική μνήμη, πίστη και αφοσίωση στις παραδόσεις), να κρατάνε τα δόρατα.


ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Ανάμεσα στους σημαντικότερους πελάτες της τράπεζας συγκαταλέγονται μεγάλες επιχειρήσεις της εθνικής οικονομίας, βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας ξύλου, βιομηχανίες εξόρυξης πετρελαίου, μεταφορών, μηχανουργία, οικοδομών, κατασκευή μηχανημάτων και εξοπλισμού, παραγωγή τροφίμων.


Πηγή:  http://www.faros24.gr/