Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν: προκλητική επιχορήγηση δύο εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για να ακούμε... Βιβάλντι!!!

Την ώρα που χιλιάδες συμπολί-τες μας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, ο Άρης Γιαννακίδης ζητά για αυτούς τριχίλιαρα από την Πολιτεία ενώ ξοδεύει αλόγιστα προς όφελος των λίγων προνομιούχων εκλεκτών της ελίτ
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προκλητικές επιχορηγήσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προς την Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής

Την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας η Περιφέρεια ξοδεύει αλόγιστα λεφτά προς όφελος των λίγων προνομιούχων εκλεκτών της ελίτ της Κομοτηνής

Υπερβολικά μεγάλο το κόστος για προμήθεια καθισμάτων, τραπεζιών και οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων !!

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, εκστόμιζε προεκλογικά την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν» κάτι ήξερε και ας είναι πολλοί εκείνοι που σήμερα του ασκούν κριτική για τα λεγόμενα του τότε.

Το πρόβλημα της Ελλάδας ανέκαθεν δεν ήταν η εύρεση πόρων αλλά η κακοδιαχείρισή τους και η αλόγιστη σπατάλη τους ή αν θέλετε η κακή κατανομή προτεραιοτήτων.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει περίτρανα και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σήμερα με την απόφαση της να χρηματοδοτήσει, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για χιλιάδες συμπολίτες μας, το προκλητικό ποσό των 2.169.931,80 ευρώ προς την Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. προκειμένου αυτή με τη σειρά της να εξοπλίσει πλήρως το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής.

Σύμφωνα λοιπόν με το υπ’ αριθμόν 4577/7/29/12/2011 της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» αφορά τα εξής :

Συμπλήρωση της επίπλωσης και του εξοπλισμού, της Τεχνικής Σκηνής, του θεατρικού φωτισμού και των οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου.

Όσον αφορά στην Τεχνική Σκηνή, περιλαμβάνεται επιπλέον πλήρης φορητός εξοπλισμός με δάπεδο μπαλέτου και πανί βέλου. Για τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται κονσόλα ήχου αίθουσας, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες του συνόλου των θέσεων της πλατείας της αίθουσας (510 θέσεις).

Για τα έπιπλα και τον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 80 καθίσματα ακροατηρίου για συνέδρους, 10 τραπέζια συνέδρων και εξοπλισμό της πλατείας του Α’ ορόφου.

Κρίθηκε, επίσης, σκόπιμο να περιληφθεί στο έργο η προμήθεια τριών πιάνων προκειμένου να είναι δυνατή η διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων.

Εκτός των παραπάνω, στο έργο περιλαμβάνονται :

Σταθερή και κινητή επίπλωση των υπολοίπων καμαρινιών, του ιατρείου και των μουσικών ορχήστρας, εξοπλισμός των χώρων «Ταξινόμηση – Πλυντήριο – Στεγνωτήριο – Σιδερωτήριο – Ραφείο» και «Φροντιστήριο Σκηνής», σταθερός και φορητός εξοπλισμός της Τεχνικής Σκηνής, φορητός εξοπλισμός του θεατρικού φωτισμού, σταθερός και φορητός εξοπλισμός των οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και κατασκευή – εξοπλισμός μπαρ (!!!) Α’ ορόφου.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 28 μήνες περίπου και η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών ορίσθηκε η 31/12/2015.

Το έργο κοστολογήθηκε στο 1.764.172,19 ευρώ άνευ ΦΠΑ ενώ η τελικά του αξία ανέρχεται στο ποσό των 2.169.931,80 ευρώ με τον δικαιούχο να ορίζεται η Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε.

Σίγουρα το ποσό θεωρείται, εκτός από προκλητικό, και άκρως υπερβολικό για τις παραπάνω εργασίες.
 
 
Πηγή:  http://fonirodopis.gr/