Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η πρώτη αντίδραση Πεταλωτή στην υποψηφιότητα της Σιμπέλ

Το θέμα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και στα αθηναϊκά ΜΜΕ

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ραδιοφωνικό σταθμό;




O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό “ΔΙΑΥΛΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 92,4”, στην εκπομπή Σελίδες Ραδιοφώνου και στη Δημοσιογράφο Μαρία Παπαδοπούλου.


Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:


Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πεταλωτή, Επικεφαλής του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού για τη διεκδίκηση του Δήμου Κομοτηνής, όπως ανακοινώθηκε χθες, είναι η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Ένα στέλεχος που προέρχεται από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και έχει στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελα ένα σχόλιο από σας, για το πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στη Ροδόπη;


Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ : Ο καθένας μπορεί να εκτίθεται σε εκλογές, είτε είναι Εθνικές είτε είναι Αυτοδιοικητικές. Συνεπώς, όλοι οι πολίτες της Ελλάδας έχουν το δικαίωμα να κάνουν συνδυασμούς και να κατεβαίνουν σε εκλογές. Αυτό είναι δημοκρατικό, αυτονόητο και κεκτημένο δικαίωμα. Υπάρχουν χώρες στις οποίες δεν είναι αυτονόητο δικαίωμα, ευτυχώς στην Ελλάδα το έχουμε κατακτήσει εδώ και πολλά χρόνια, άρα οποιοσδήποτε συνδυασμός μπορεί να κατεβαίνει στις εκλογές και να διεκδικεί την ψήφο του λαού.

Παρακολουθώ το θέμα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το όνομα του συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την Ισότητα». Γνωρίζουμε παρά πολύ καλά, όσοι προερχόμαστε από την περιοχή, ότι η ισότητα έχει κατακτηθεί από όλη την κοινωνία, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Αυτό δεν έγινε τυχαία ούτε αυτόματα αλλά έπειτα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Χαίρομαι γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν από τους πρώτους κομματικούς σχηματισμούς που πίστεψε στην ισότητα. Έδωσε μάχες για την ισότητα και δίνει ακόμα. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι ζούμε σε μια περιοχή όπου το αυτονόητο δικαίωμα στην ισότητα είναι κατεκτημένο και κατοχυρωμένο. Ο καθένας χρησιμοποιεί αυτή την έννοια κατά το δοκούν, για δικούς του λόγους.


Μ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Πως πιστεύετε ότι θα επηρεάσει αυτή η εξέλιξη, τις Αυτοδιοικητικές εκλογές;


Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πιστεύω ότι οι πολίτες της Ροδόπης, της Κομοτηνής έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους. Δεν μπορεί ξαφνικά να έχουμε δυο διαφορετικές κοινωνίες. Το να υπάρχουν διαχωρισμοί, για όποιον επιχειρεί να το κάνει, είναι μάταιο. Αυτό θα αποδειχθεί. Πάμε μπροστά, δεν πάμε πίσω.

Το να υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια με βάση το θρήσκευμα ή την καταγωγή, είναι πισωγύρισμα για την μειονότητα. Ο καθένας μας όμως αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ο καθένας μπορεί να διεκδικεί και να ψηφίζει ότι θέλει.

Είναι κρίμα προσπάθειες δεκαετιών να τορπιλίζονται από κάποιες ενέργειες.

Ο καθένας είναι υπόλογος στον ελληνικό λαό.