Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η απάντηση Σαμαρά στην ερώτηση της Δέλτα Τηλεόρασης

Ηταν και πάλι το μοναδικό ΜΜΕ της Θράκης που έθεσε ερώτημα στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, όπως και στον Γ. Παπανδρέου
Το ερώτημα της Ελενας Σώκου ήταν το τελευταίο στην τρίωρη συνέντευξη. Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΜΑΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:


Ε. ΣΩΚΟΥ: ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, σας ευχαριστώ πολύ.


Η αλήθεια είναι ότι και πριν από λίγο άκουσα το παράδειγμα για την τετραμελή οικογένεια. Προφανώς δεν ζει στη βόρεια Ελλάδα γιατί πληρώνει μόλις 55,00 € για τη θέρμανση. Εμείς αναμένουμε να πληρώσουμε και πολύ περισσότερο, το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν ξέρουμε ακόμα.


ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ήταν πράγματι Αθηναίοι αυτοί τους οποίους πήρα. Αν ανεβεί η θέρμανση θα πάει 110 € από 55 € στην υπόλοιπη Ελλάδα και 220 € στη Βόρεια Ελλάδα.


Ε. ΣΩΚΟΥ: Ήδη ο κόσμος θα αναρωτιέται πως θα τα πληρώσει. Η αλήθεια είναι, λοιπόν ότι χθες αναφερθήκατε σε αλήθειες και ψέματα. Η αλήθεια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν διαφέρει και πολύ από ό,τι είναι η αλήθεια σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια, σήμερα.

Το ποσοστό της ανεργίας έχει ξεπεράσει το 25%. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία περιμένουν ακόμα τα δεδουλευμένα τους που τους τα είχαν υποσχεθεί τόσο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι αγρότες ακόμα περιμένουν την περιβόητη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, που βλέπουν πλέον την παραγωγή τους να μειώνεται. Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε και εμείς τα παιδιά να φεύγουν.

Και η αλήθεια είναι: Πως θα πείσετε πλέον τον κόσμο ότι δεν ισχύουν αυτά τα ψέματα των προκατόχων σας, αλλά υπάρχει πλέον και η δική σας αλήθεια;

Ευχαριστώ πολύ.


ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν αλλάζω τίποτα από αυτά τα οποία είπα πριν. Απαντώντας, αν δεν κάνω λάθος στην πρώτη ερώτηση του κ. Κοττάκη και μιλώντας μετά σε κάποιον συνάδελφό σας εξ αριστερών για το ζήτημα των νέων, αυτά που είπα τα εννοώ. Δεν τα αλλάζω.

Θα έρθουμε σύντομα στην περιοχή σας και λόγω των εκλογών και λόγω της υποχρέωσής μου να έρθω όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσω με όσους έχουν θιγεί και να τους πω τις απόψεις μας. Θα υπάρχει, δηλαδή, η δυνατότητα του πραγματικού διαλόγου.

Χθες, ήδη, είδα αυτούς που έχουν το πρόβλημα 19 μηνών πληρωμών από τα κλωστήρια Ναούσης. Και μιλήσαμε πολλή ώρα. Και ήταν η 3η φορά. Και ασκούμε τις πιέσεις που πρέπει. Γιατί εδώ έχει βγει μέχρι και το ΦΕΚ για να πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί και δεν τους πληρώνουν.

Επομένως είναι πολλά τα ζητήματα. Και να ξέρετε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι αυτή η άμεση προσέγγιση.


Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε καλύψει πάνω από 3 ώρες μιας μαραθώνιας συνέντευξης. Η διάθεση του κυρίου Προέδρου είναι να μείνει ακόμη στη συνέντευξη αυτή. Δυστυχώς, ο χρόνος του δημιουργεί πρόβλημα από εδώ και πέρα.

Όπως είπε πριν, με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εκλογών του επομένου Νοεμβρίου, θα περιοδεύσει και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, όπου θα έχουμε αντίστοιχες συνεντεύξεις, για να καλύψουμε το εύλογο ενδιαφέρον πολλών άλλων περιφερειακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για ό,τι συμβαίνει στον τόπο μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας, την παρουσία σας, τα ερωτήματά σας, πολλά από τα οποία ήταν ενότητες ερωτημάτων και όχι μεμονωμένα ερωτήματα.

Να ευχαριστήσουμε και εσάς κύριε Πρόεδρε. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και καλή επιστροφή από τον τόπο από τον οποίο ήλθε ο καθένας.

Ευχαριστούμε πολύ.