Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ισοπαλία για Ξάνθη και Πανιώνιο στα Πηγάδια

Παρόλο που έπαιζε με παίχτη περισσότερο, δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα η Θρακιώτικη ομάδα. 

                            ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για την Ξάνθη και μάλιστα, με το ίδιο σκορ της πρεμιέρας. Όπως και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι Ακρίτες απέσπασαν ένα βαθμό κόντρα στον Πανιώνιο, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ. Από τη μεριά των Κυανέρυθρων, αυτός ο βαθμός είναι ο πρώτος στις δύο μέχρι τώρα αναμετρήσεις της ομάδας, αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό Βόλου.



Το ξεκίνημα ήταν δυναμικό για τον Πανιώνιο, που ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0 στο 10ο λεπτό. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, ο Σίτο Ριέρα, μετά από κεφαλιά-πάσα του Γουνδουλάκη.



Εκτός από το τέρμα όμως, δεν είχε σημειωθεί κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο πραγματοποιήθηκε μία γρήγορη αναγκαστική αλλαγή για την Ξάνθη, με τον Θανάση Κωστούλα να τραυματίζεται από σκληρό τάκλιν του Ριέρα.



Τα δυνατά μαρκαρίσματα πρωταγωνιστούσαν εντός του αγωνιστικού χώρου, με αποκορύφωμα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τσότσαλιτς του Πανιωνίου. Γενικότερα όμως, οι φιλοξενούμενοι τιμωρήθηκαν για τις επιλογές τους, αφού ο Λαμπρόπουλος είχε υποδείξει συνολικά πέντε κίτρινες, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.



Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού πριν την ανάπαυλα, οι παίκτες του Μίκαελ Στάρε, βασιζόντουσαν κυρίως σε αντεπιθέσεις, από τις οποίες οι Κυανέρυθροι έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη δεύτερου τέρματος.



Από την πλευρά της Ξάνθης, οι ποδοσφαιριστές της έφτασαν αρκετές φορές στα καρέ του Μάχο, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να ισοφαρίσουν.



Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο πιο δραστήριος παίκτης της Ξάνθης, ο Βασιλακάκης, εκτός από την κόκκινη που… χρέωσε στον Τσότσαλιτς στο 36, υποχρέωσε και τον Βαρό να υποκύψει σε πέναλτι στο 51, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μαρσελίνιο.



Γενικότερα, ένα τέταρτο πριν τη συμπλήρωση των 90’, η κατοχή και ο… μονόλογος αντιστοιχούν στην Ξάνθη, η οποία εκμεταλλεύθηκε την αποβολή του Τσότσαλιτς και την ταυτόχρονη κούραση του Σίτο Ριέρα, ο οποίος δεν φάνηκε ιδιαίτερα μέχρι εκείνη τη στιγμή.



Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο μονόλογος της Ξάνθης συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πετύχουν δεύτερο τέρμα, μιας και οι προσπάθειές της, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μάχο.



Για λογαριασμό του Πανιωνίου, θετικός, αλλά και ταυτόχρονα αρνητικός πρωταγωνιστής, ο Σίτο Ριέρα, ο οποίος μπορεί να έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ωστόσο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.




SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας (23' Μπόατεγκ), Γκλέισον, Αντεφέμι, Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Στρμπα, Βασιλακάκης, Μπούγκα (64' Πόι)

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κοντοές), Βαζ Τε (82' Σαλάλι), Μπάλαμπαν (90+4 Όμο), Ριέρα

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος.  Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Μαγιάννης