Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η έκπληξη που περίμενε τον νέο πρύτανη στο γραφείο του



Μια έκληξη περίμενε τον νέο πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνο Ρέμελη, με το που μπήκε το νέο του γραφείο για να αναλάβει τα καθήκοντά του. Ποια ήταν αυτή;




«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», συνηθίζει να λέει ο λαός. Κι αν έχει μείνει γνωστή αυτή η λαϊκή ρήση, μόνο όσον αφορά την ημέρα, τι να πει και ο νέος πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Ρέμελης;

Στην πρώτη του ημέρα στα νέα του καθήκοντα, πρώτη του μήνα παράλληλα και πρώτη της ακαδημαϊκής σεζόν, δεν πρόλαβε ίσως ούτε καφέ να πιει, και αμέσως χτύπησε η πόρτα του γραφείου του. Απέναντι του οι φοιτητές του Συλλόγου Οικότροφων των εστιών Κομοτηνής, που του εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους για την επιβολή εισιτηρίου στα λεωφορεία, που αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους.

Ο κ. Ρέμελης δήλωσε άγνοια των αιτίων, που προκάλεσαν την εν λόγω εξέλιξη, και την απέδωσε σε πρωτοβουλία του ΚΤΕΛ. Η αναστάτωση, που προκλήθηκε, ωστόσο, στους κύκλους των φοιτητών, μεταφέρθηκε και στο γραφείο του. Αν και στο τέλος δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και το θέμα διευθετήθηκε, σίγουρα η μέρα δεν ήταν αυτή που ανέμενε για την έναρξη της θητείας του στο πρυτανικό θώκο.

Δεν ξέρουμε, αν ο ίδιος πιστεύει στις προλήψεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι περνάει από το χέρι να διαψεύσει τη λαϊκή ρήση κατά την άσκηση των καθηκόντων του.


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/