Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δέκα καυτά ερωτήματα στους υποψήφιους δημάρχους Κομοτηνής

Τα θέτει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ





Οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν καθημερινά όλο και πιο έντονα την οικονομική κρίση. Όπως πάνε τα πράγματα ο ένας κινδυνεύει να κλείσει ή κλείνει μετά τον άλλον με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και για τους υπαλλήλους του. Μπροστά σε αυτά τα πολύ αρνητικά δεδομένα, η μοναδική σανίδα σωτηρίας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι η τοπική υποστήριξη και από πλευράς κατανάλωσης, αλλά και από πλευράς δημοτικής αντιμετώπισης. Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, έμμεσα μέσω δέκα ερωτήσεών της γνωρίζει στους υποψήφιους δημάρχους Κομοτηνής μερικά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες, τόσο σήμερα εν καιρώ κρίσης, όσο και κάποια από αυτά διαχρονικά. Ζητούν από τους υποψήφιους να απαντήσουν εγγράφως τις απόψεις και τις θέσεις τους όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων. Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο με 24 κλαδικά σωματεία και άνω των 2.500 μελών, έχει ως σκοπό την προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων των μελών της.



Οι απαντήσεις που θα λάβει ή δεν θα λάβει η Ομοσπονδία θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της και σε όλα τα ΜΜΕ την Δευτέρα 01 Νοεμβρίου.



ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα δημοτικά τέλη; (Η Ομοσπονδία προτείνει, καμία αύξηση).

Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα καταστήματα που ενοικιάζει ο Δήμος.  Δημοτική αγορά, ανακαίνιση, φύλαξη, τήρηση ωραρίου;

Ποιες θα είναι οι δράσεις σας σχετικά με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου;

Ποιες θα είναι οι δράσεις σας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας; Καθαριότητα πόλης, θέσεις πάρκινγκ λεωφορείων, καταστήματα πλατείας, τουριστικό περίπτερο, αξιοποίηση παραλιών κ.ά.

Τι προτίθεστε να κάνετε για τις νέες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην πόλη μας; (Η Ομοσπονδία προτείνει μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών).

Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσετε τη γραφειοκρατία που δυσκολεύει τους επιχειρηματίες όσον αφορά την έκδοση αδειών, τη θεώρηση βιβλίων κ.ά., καθώς επίσης το πρόβλημα των μη συνετών υπαλλήλων;

Τι σκοπεύετε να κάνετε με τους νόμιμους χώρους διαφημιστικών πλαισίων του Δήμου; (Η Ομοσπονδία προτείνει 50% έκπτωση στο τιμολόγιο των τοπικών επιχειρήσεων).

Πώς προτίθεστε να προστατέψετε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της πόλης μας, σε δημοπρασίες και διαγωνισμούς του Δήμου; (Η Ομοσπονδία προτείνει την αναγκαιότητα της εντοπιότητας στις αναγκαίες συνθήκες για την ανάληψη έργου).

Ποιες θα είναι οι δράσεις σας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας; Τρόποι αποπληρωμής των επαγγελματιών. Δωρεάν προβολή στην ιστοσελίδα του Δήμου επιχειρήσεων του Δήμου, ενίσχυση σωματείων για διοργάνωση πανελλήνιων κλαδικών συνεδρίων κ.ά.

Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τους επαγγελματίες του Δήμου Κομοτηνής, στην προσπάθειά τους να συνδράμουν στην ανάπτυξη του τόπου; Αιρετούς, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα ή απλοί επαγγελματίες που θέλουν εθελοντικά να προσφέρουν;

 
Ζητά έγγραφη απάντηση και δηλώνει ότι θα αναρτήσει όλες τις απαντήσεις στο διαδίκτυο.