Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Ξυνίδης εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ο Ξανθιώτης παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στην συμπρωτεύουσα ως άτυπος Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ;



Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον εκπροσώπων της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Μαθητές και μαθήτριες σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρήλασαν στην οδό Τσιμισκή - με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό στην Ι. Δραγούμη. Συμμετείχαν ένα τμήμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τμήματα σημαιοφόρων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από 17 σχολεία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος δήλωσε ότι ο τριήμερος εορτασμός στη Θεσσαλονίκη ενέχει ισχυρούς συμβολισμούς για την πόλη και ολόκληρη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, δίπλα από την εξέδρα επισήμων, μέλη αριστερών συνδυασμών που συμμετέχουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ανήρτησαν πανό κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενώ μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Τσιμισκή.

Νωρίτερα το πρωί, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Γ’ Σώμα Στρατού, από μαθητές που εκπροσώπησαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης στα μνημεία των ηρώων, σε προτομές και ανδριάντες στην πόλη.