Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σαν τελικός ο αγώνας της Ξάνθης με τον Ηρακλή στα Πηγάδια

Κακό το κλίμα
Τι είπε ο Παράσχος στην ομιλία του προς τους παίκτες;
Πως σκοπεύει να ντοπάρει τους ποδοσφαιριστές ενόψει του αγώνα;

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ SKODA



Στο στρατόπεδο της ομάδας το κλίμα σίγουρα δεν είναι καλό. Υπάρχει στενοχώρια και προβληματισμός. Μπορούσε να το δει κανείς στα πρόσωπα των περισσοτέρων στην χθεσινή προπόνηση, πρώτη μετά την βαριά ήττα στην Λάρισα, αλλά και την αποκαρδιωτική εμφάνιση. Ο Γιώργος Παράσχος ξέρει ότι έχει πλέον ακόμη πιο δύσκολο έργο από αυτό που είχε την ημέρα που ανέλαβε για δεύτερη φορά την ομάδα και πρέπει να βρει λύσεις αγωνιστικά γιατί μπορεί η ομάδα να χρειάζεται ενίσχυση αλλά μέχρι να έρθει δεν πρέπει να μένει με σταυρωμένα τα χέρια... γιατί τότε το μοιραίο θα έρθει πριν την ώρα του.. και όταν λέμε λύσεις εννοούμε εκ των έσω. Σε αυτή την περίπτωση θέλει το βάρος να πέσει στην τακτική και να αγωνίζονται αυτοί που πραγματικά μπορούν πέρα από ονόματα. Ένα ακόμη στοιχείο όπου πρέπει να πέσει πολύ μεγάλο βάρος είναι σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχολογία των παικτών. Ανύψωση ηθικού δηλαδή. Τώρα αν φτάνει μόνο αυτό για να βρεθούν λύσεις και να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδος; Πιθανόν όχι. Από την στιγμή όμως που τα περιθώρια αυτή τη στιγμή είναι στενά δεν υπάρχουν και πολλά για να κάνει κανείς.


Στην χθεσινή ομιλία του προς τους παίκτες χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Ηρακλή "τελικό" και κάπως έτσι είναι.. αν και από εδώ και πέρα μόνο για τελικούς μας βλέπω να μιλάμε. Ενδεχόμενη νίκη βέβαια σε συνδυασμό με τα άλλα παιχνίδια, αν δει κανείς το πρόγραμμα μας, ξεκολλά προσωρινά από τον πάτο της βαθμολογίας. Προσωρινά επαναλαμβάνω και χωρίς να σημαίνει τίποτα αν δεν έχουμε ανάλογη συνέχεια. Από την άλλη πρέπει να κερδίσει πρώτα τον Ηρακλή. Ως τελικό λοιπόν πρέπει να δουν το παιχνίδι του Σαββάτου οι παίκτες του Μακεδόνα τεχνικού που άκουσαν τις παρατηρήσεις για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. "Δεν ξέρω τι σας έπιασε. Ενώ μπήκαμε καλά στην αρχή μετά κάναμε πολλά ατομικά λάθη. Αυτά μας στοίχησαν γιατί μετά δεν είχαμε ψυχολογία, χάσαμε την συγκέντρωση μας. Πρέπει άμεσα να επανακάμψουμε, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Μην αδικείτε τους εαυτούς σας. Τι θέλετε; Να μπαίνω στα αποδυτήρια και να βρίζω ή να λέω για τους 300 του Λεωνίδα να γελάει ο κόσμος; Δεν τα κάνω αυτά, σας σέβομαι. Το παιχνίδι είναι ορόσημο και σας επαναλαμβάνω, μην αδικείτε τους εαυτού σας".

Στρμπα: Ο Σλοβάκος όπως αναμενόταν γυμνάστηκε κανονικά οπότε ένα πρόβλημα λιγότερο.

Μπόατεγκ: Κάθε μέρα που περνά ο Ολλανδός ανεβάζει στροφές και πλέον μοιάζει πολύ πιθανό να είναι στην διάθεση του προπονητή του για την ερχόμενη αγωνιστική. Τα ίδια μπορούμε να πούμε και για τον Πέτρο Μάνταλο όχι όμως και για τον Μπεκαμεγκα που λόγω θλάσης έκανε θεραπεία.

Παλαίμαχοι:  Αντιπροσωπεία της ομάδας Παλαιμάχων αναμένεται να πάει στην απογευματινή προπόνηση 15:30 για να εμψυχώσει αλλά και να συνομιλήσει με τους παίκτες της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη πρωτοβουλία αναμένεται να υπάρξει και από συνδέσμους που πρόκειται να βρεθουν την Παρασκευή, τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα με τον Ηρακλή.


Πηγή:  http://xanthireds.blogspot.com/