Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τι άφησε το μπασκετικό 2010 στη Θράκη

Κακή χρονιά, όπως αποδεικνύει
η ανασκόπηση των γεγονότων
που τη σημάδεψαν
από το thrakisport.gr
 
                              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ
                              ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ...
 

Αν για το Θρακιώτικο ποδόσφαιρο, το 2010 αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, για τους Θρακιώτες λάτρεις της "πορτοκαλί θεάς" το 2010 ήταν μια καταραμένη χρονιά. Η διάλυση της makro Ξάνθης, ο υποβιβασμός του ανδρικού και του γυναικείου τμήματος του ΓΑΣ Κομοτηνή σε συνδυασμό με την κακή πορεία της Εθνικής μας στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας είχαν ως αποτέλεσμα να επιθυμούμε να φύγει το έτος και να μην ξαναγυρίσει!!

Το καλοκαίρι του 2010 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την μπασκετική ομάδα της Ξάνθης, που για αρκετά χρόνια μπόρεσε και παρέμεινε στην Α2 παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε σε συνδυασμό με την απαξίωση του κοινού της πόλης. Πολλοί ήταν οι μνηστήρες που θέλησαν να αγοράσουν τη θέση της Ξάνθης στην Α2 με την ομάδα του Κόροιβου Αμαλιάδας να είναι τελικώς η ομάδα που πήρε τη θέση της Ξάνθης και τα όνειρα των λίγων ρομαντικών που βρέθηκαν στο πλευρό αυτής της ομάδας μέχρι τέλους.

Καταστροφική ήταν και η σεζόν για την ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή, που υποβιβάστηκε στην Γ΄ εθνική μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν. Δύσκολη όχι μόνο αγωνιστικά και οικονομικά, αλλά κυρίως δύσκολη ως προς το θέμα των τραυματισμών, καθώς δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι πλήρης. Οι τραυματισμοί έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στον υποβιβαμό της ομάδας, καθώς παρά την επιστροφή του Στάθη Καμαράκη στον πάγκο και την χημεία που βρέθηκε στο τέλος, είχε χαθεί πολύτιμο έδαφος. Highlight της κακής σεζόν ήταν η εκτός έδρας νίκη της ομάδας στην Αγία Παρασκευή, μια νίκη όμως χωρίς αντίκρισμα για την ομάδα της Κομοτηνής, που ωστόσο πήρε μαζί της την ομάδα της Αττικής στην Γ΄ εθνική. Το thrakisport βρέθηκε δίπλα και στην προσπάθεια του ΓΑΣ στο Κοντόπευκο και σας μετέφερε από πρώτο χέρι όλα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Αγίας Παρασκευής. Στόχος για το σύνολο του Καμαράκη είναι η επάνοδος στην Β΄ εθνική, ωστόσο το ξεκίνημα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, καθώς η ομάδα έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής 3 ήττες!

Μια άνοδος και ένας υποβιβασμός σημειώθηκαν για τις γυναικείες Θρακιώτικες ομάδες. Συγκεκριμένα το γυναικείο τμήμα του ΓΑΣ Κομοτηνή υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα προγνωστικά, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε! Παρά την απαξίωση και την αδιαφορία που γνώρισαν τα κορίτσια του Θέμη Κουκοβίνου, πάλεψαν μέχρι τέλους , δείχνοντας πως σημασία έχει η προσπάθεια! Στον αντίποδα, την άνοδο πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης. Τα κορίτσια του Νεδήμ, μετά από μια πολύ καλή σεζόν εξασφάλισαν την άνοδο στην Α2 και πραγματοποιούν υπερπροσπάθεια προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία.

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Την παράσταση έκλεψε η άνοδος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Κονδύλη, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στην Β΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ξεχώριζε, εξασφάλισε άνετα την άνοδο.

Με τα χρώματα της Εθνικής παίδων αγωνίστηκε ένα παιδί που πραγματοποίησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Αλεξανδρούπολη, ο Δημήτρης Καραμπέκης. Ο νεαρός φόργουορντ, συνεχίζει την σταθερή του πορεία και όλα συντελούν θετικά για ένα λαμπρό μέλλον.

Η Εθνική ανδρών δεν τα κατάφερε στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και αποκλείστηκε στη φάση των 16 από τον κακό μας δαίμονα, την Ισπανία, αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, παρά την εξαιρετική της παρουσία στα φιλικά, στους επίσημους αγώνες δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και έμεινε δικαιολογημένα εκτός οχτάδας. Την δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων κατέλαβε η Εθνική μας, καθώς γνώρισε την ήττα στον τελικό από τους Γάλλους. Τα χρυσά παιδιά του Μίσσα ( Παπανικολάου, Σλούκας, Κασελάκης, Παππάς και τα υπόλοιπα παιδιά) απέδειξαν περίτρανα πως το ελληνικό μπάσκετ έχει λαμπρό μέλλον.

Σε Πανελλαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα στον τέταρτο τελικό της Α1, ο οποίος διεκόπη λόγω επεισοδίων στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους τίτλους με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και κατετάγη δεύτερος στην Ευρώπη, καθώς γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του φαιναλ 4 του Παρισιού, όπου το thrakisport έδωσε και εκεί το παρόν!


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/