Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Και η Έρευνα του Παύλου Τσίμα θα ασχοληθεί με τον φράχτη του Έβρου

Παρά τη σύλληψη του συνεργείου του Mega την περασμένη εβδομάδα, η έκπομπή πρόλαβε, μονταρίστηκε και θα μεταδοθεί κανονικά, έστω και χωρίς το υλικό που κατασχέθηκε

     ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ;


Μετά από ταλαιπωρία, συλλήψεις του τηλεοπτικού συνεργείου της εκπομπής στη Ν.Βύσσα την περασμένη εβδομάδα, παρεξηγήσεις και ατυχή περιστατικά, και η «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα έρχεται στις 26 Ιανουαρίου, την προσεχή Τετάρτη δηλαδή, για να απαντήσει στο ερώτημα των ημερών: αρκεί η κατασκευή ενός φράχτη για να μας «σώσει» από το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Σε αυτή την εκπομπή, οι ρεπόρτερ της εκπομπής, πραγματοποίησαν «αυτοψία» στα… επίμαχα 12,5 χιλιόμετρα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων. Μαζί με ανθρώπους της περιοχής, συνοροφύλακες, αλλά και μια ομάδα μεταναστών που μόλις παραδόθηκε στην αστυνομία, επιχειρούν να προσεγγίσουν το ζήτημα με ψυχραιμία.

Όμως, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το συνεργείο του Mega προχώρησε λίγο πιο βαθιά στην περιοχή, απ’ ό,τι επιτρεπόταν με αποτέλεσμα να συλληφθούν ρεπόρτερ, εικονολήπτες και κάτοικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του golema.gr το υλικό το οποίο είχαν συγκεντρώσει οι ρεπόρτερ από τη συγκεκριμένη περιοχή κατασχέθηκε και έτσι δεν θα το δούμε στην εκπομπή. Θα δούμε, όμως, τον δημοσιογράφο να περνά στην Ανδριανούπολη, εκεί που βρίσκεται το… «επιχειρησιακό κέντρο» των διακινητών, ενώ επισκέπτεται τα τουρκικά χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα.

Και επειδή ο Τσίμας στις έρευνες του λειτουργεί πάντα «κυκλωτικά», κατέγραψε και τη διεθνή εμπειρία, με ένα ταξίδι μέχρι την Ισπανία. Και εκεί ένας «φράχτης» ανέλαβε να ανακόψει το κύμα της αφρικανικής μετανάστευσης. Στην εκπομπή της επόμενης Τετάρτης στις 00.00 και φυσικά από το Mega, περιλαμβάνεται και η εμπειρία από τα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, εκεί όπου έγινε η αρχή, εκεί δηλαδή όπου κατασκεύαστηκε ο πρώτος «φράχτης» και προκειμένου να ανακόψει την είσοδο μεταναστών από το Μεξικό.

.