Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του Ρώσου Προξένου με την Αντιπεριφερειάρχη Εβρου

Συζητήθηκαν θέματα
συνεργασίας στον τομέα
του πολιτισμού και του τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ




Θέματα συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού συζήτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η κυρία Νικολάου εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψη του Ρώσου διπλωμάτη, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη πρόεδρο του Συνδέσμου Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών, και τόνισε ότι το ξεκίνημα του νέου θεσμού, της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, είναι αφορμή για να συνεχιστούν οι καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως είπε τέθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία στον πολιτισμό και τον τουρισμό και πρόσθεσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θα βοηθήσει στη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν από την ρωσική πλευρά στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τη μεταφορά του μνημείου των Ρώσων στρατιωτών από το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας στο προαύλιο χώρο της Μητρόπολης.

Αναφερόμενη στους Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που ζουν στην περιοχή, η κυρία Νικολάου υπογράμμισε, ότι η παρουσία τους είναι κέρδος για τον Έβρο και τη Θράκη και εξήρε το ρόλο τους τόσο στην τοπική ανάπτυξη, όσο και στην προώθηση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία.Η κυρία Νικολάου πρόσφερε στον κ. Ποπόβ το τόμο των πρακτικών της επιστημονικής συνάντησης «Άλογα και άμαξες στον αρχαίο κόσμο», που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα με αφορμή τα σπουδαία ευρήματα του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, τις πέντε άμαξες ρωμαϊκών χρόνων με τα υποζύγια τους.

.