Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Που έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη ο Πεταλωτής;

Τζάμπα τον περίμεναν το μεσημέρι για briefing οι πολιτικοί συντάκτες της Αθήνας

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ;


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κατάστημα του ΙΚΑ Κομοτηνής πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.


Στις 12:00 το μεσημέρι ο κ. Πεταλωτής βρέθηκε στο ΙΚΑ Κομοτηνής και περιηγήθηκε στους χώρους των ιατρείων αλλά και στο χώρο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων ενώ συνομίλησε τόσο με τους ασθενείς που περίμεναν να εξυπηρετηθούν όσο και με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Στη συνέχεια ο κ. Πεταλωτής πραγματοποίησε ωριαία συνάντηση με τη Διευθύντρια του ΙΚΑ Κομοτηνής κ. Μαγδαληνή Τσιουμάκα και τον Διευθυντή Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κομοτηνής κ. Μωρρέ, και ενημερώθηκε για το νέο σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών. Επίσης συζήτησε για πτυχές καλύτερης λειτουργικότητάς του και για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η οποία θα αποδώσει πλήρως από τον Ιούλιο του 2011.

Παράλληλα ενημερώθηκε και για τα προβλήματα του διοικητικού μηχανισμού του ΙΚΑ προκειμένου να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο πλαίσιο της πολιτικής που αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς η Κυβέρνηση, ρυθμίζοντας χρόνιες εκκρεμότητες και αποκαθιστώντας στρεβλώσεις και παθογένειες.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε:

Σε γενικές γραμμές η κατάσταση στο ΙΚΑ Κομοτηνής είναι ικανοποιητική, τα προβλήματα όμως όπως η έλλειψη προσωπικού είναι φανερά. Θα υπάρξει κάλυψη κενών θέσεων από εργαζομένους που θα προσληφθούν από τον διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Η εξυπηρέτηση των ασθενών και των ασφαλισμένων, στο κατάστημα του ΙΚΑ Κομοτηνής, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, οι οποίες συνεχώς διευρύνονται.

Ο κ. Πεταλωτής συζήτησε και με τους εργαζόμενους, τονίζοντας τους ότι το βασικό κριτήριο για την σωστή λειτουργία του ΙΚΑ, πέρα από τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία είναι σημαντικά, είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και συνέχισε «Με το νέο πλέον σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ αποφεύγουν την ταλαιπωρία στα πολυιατρεία και τον μεγάλο χρόνο αναμονής αφού πλέον έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από πολλαπλάσιο αριθμό εξωτερικών γιατρών».

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Πεταλωτής διαπίστωσε πρόβλημα λειτουργίας του εισφοροελεγκτικού μηχανισμού ενώ τόνισε προς τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν στα πλαίσια των συγκεκριμένων δυνατοτήτων και ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι πάνω απ όλα τίθεται το συμφέρον και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Τέλος δήλωσε ότι θα μεταφέρει στην Διοίκηση του ΙΚΑ τις παραπάνω διαπιστώσεις , προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες , μέσα από μεγάλες αλλαγές , τις οποίες δυστυχώς κάποιοι ή δεν αντιλαμβάνονται ή δεν επιθυμούν, επιλέγοντας για δικούς τους λόγους την στασιμότητα.

.