Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Φωτογραφίες από την επίθεση στο σπίτι του Τοροσίδη

Αλλά και πλήρες ρεπορτάζ σχετικά με όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Ξανθιώτη, τον Λέτο και τους λοιπούς παίκτες του ΠΑΟ

ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ;




Στο σπίτι όπου διαμένει ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης επιτέθηκαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το περιστατικό συνέβη στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ στο περιβάλλοντα χώρο καθώς και μπογιές στα γύρω αυτοκίνητα, προκάλεσαν φθορές, ενώ έγραψαν στους τοίχους υβριστικά συνθήματα για τον Θρακιώτη ποδοσφαιριστή και την οικογένειά του. Ο ίδιος δεν ήταν μέσα στο σπίτι εκείνη την στιγμή, ειδοποιήθηκε όμως η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο όταν οι άγνωστοι είχαν φύγει.


Το περιστατικό συνέβη 24 ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν εντός αλλά και κυρίως εκτός του αγωνιστικού χώρου στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Σε αυτό υπενθυμίζεται ότι ο «Τόρο» είχε αποβληθεί στις καθυστερήσεις του αγώνα με απευθείας κόκκινη κάρτα για κουτουλιά στον Λέτο, κάτι που έχει αναγραφεί στο φύλλο αγώνα και λογικά θα επισύρει την τιμωρία του Θρακιώτη ποδοσφαιριστή για τέσσερις με πέντε αγωνιστικές, καθώς η ποινή θα αυξηθεί λόγω και του γεγονότος ότι φόραγε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του έχει υψώσει ασπίδα προστασίας στον ξανθιώτη: «Συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, προσπάθησε ακόμα και να εισέλθει στα αποδυτήρια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προκειμένου να επιτεθεί στον ποδοσφαιριστή μας Βασίλη Τοροσίδη. Μάλιστα ενώ ήδη βρισκόντουσαν στο πούλμαν της ομάδας τους έτοιμοι να αποχωρήσουν, πληροφορούμενοι ότι ο Βασίλης Τοροσίδης βρίσκεται στην αίθουσα του αντιντόπινγκ κοντρόλ, βγήκαν από το πούλμαν της ομάδας τους και εισέβαλαν στα αποδυτήρια προσπαθώντας να φτάσουν στην αίθουσα που βρισκόταν ο ποδοσφαιριστής μας. Η αστυνομία μαζί με τους άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου τους απέτρεψαν, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, Κατσουράνης και Καραγκούνης προσπάθησαν και αυτοί να σταματήσουν τους μαινόμενους συμπαίκτες τους, κάτι που δεν έκαναν οι άνθρωποι της διοίκησης του Παναθηναϊκού».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης βγήκε και ζήτησε μέσω γραπτής του δήλωσης συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, τον προπονητή και τους φιλάθλους για την αποβολή του στο σαββατιάτικο ντέρμπυ, ενώ έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης με τους «πράσινους» διεθνείς. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή και τους φιλάθλους της ομάδας μου για την αποβολή μου στο ντέρμπι. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μας χωρίζουν μόνο 90 λεπτά στο γήπεδο. Πολλές φορές η ένταση του αγώνα σε κάνει να παραφέρεσαι, όμως σε λίγες μέρες όλοι μαζί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχει τους στόχους της η Εθνική μας ομάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της Εθνικής Ομάδας εμφανίστηκαν ανήσυχοι μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Στάδιο Καραϊσκάκη ώστε να μην περάσει το αρνητικό κλίμα και στην Εθνική Ομάδα, που δίνει σε ένα μήνα στην Μάλτα κρίσιμα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2012. Το γεγονός ότι αρκετοί διεθνείς του τριφυλλιού (Νίνης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζόρβας) κατευθύνθηκαν προς τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια και έψαχναν τον Τοροσίδη ανησύχησε τους ανθρώπους της ΕΠΟ για τυχόν παρεξηγήσεις ανάμεσα στους διεθνείς. Ο Τάκης Φύσσας είχε την Κυριακή επικοινωνία μ' όλους τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο όλοι τον διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα... βεντέτας. Φάνηκε άλλωστε αυτή η διάθεση και από την ανακοίνωση του «Τόρο» που είχε προηγηθεί, αλλά και από τις δηλώσεις των παικτών του Παναθηναϊκού, που επισήμαναν στον Φύσσα πως δεν είχαν σκοπό να επιτεθούν στον Θρακιώτη αλλά απλά προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον Σεμπαστιάν Λέτο να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, με δική του πρωτοβουλία το Τοροσίδης πήρε τηλέφωνα ή έστειλε sms σε όλους τους διεθνείς του Παναθηναϊκού, ώστε να λυθούν οι όλες παρεξηγήσεις.

Το σημαντικό βέβαια είναι πως οι σχέσεις των διεθνών ήταν και εξακολουθούν να είναι σε καλό επίπεδο και οι κοκορομαχίες στο ντέρμπι μεταξύ τους φαίνεται δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Το άλλο σημαντικό είναι οι εντυπώσεις που άφησαν αυτές οι συμπεριφορές στους ξένους και ιδίως στους ανθρώπους της Μάντσεστερ Σίτι. Κατάσκοπος της ομάδας βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο Καραϊσκάκη προκειμένου να τεστάρει τον «Τόρο» και οι αντίπαλος του Αρη στο Europa League λέγεται ότι έχει καταλήξει στο αν θα κάνει πρόταση και μέχρι ποιο ύψος. Ο Ξανθιώτης δεν εμφανίζεται αρνητικός στο να μεταναστεύσει στην Αγγλία και όλα δείχνουν ότι και ο Ολυμπιακός δεν θα του στερήσει αυτή τη δυνατότητα, εφόσον εκφράσει την επιθυμία και υπάρξει ικανοποιητική πρόταση. Συνηγορεί άλλωστε σε αυτό και το γεγονός ότι πήρε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τον Γιάννη Μανιάτη από τον Πανιώνιο, που ουσιαστικά αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον θρακιώτη ποδοσφαιριστή.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/
Πηγή φωτο:  http://www.sport-fm.gr/

.