Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Στην Βουλή το "χτίσιμο" Καραμπίνη στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ;

        MAΘETE TO ONOMA KAI
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ:

«Θα πω μόνο το μικρό της όνομα για λόγους προστασίας: έχει το όνομα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη! Πάει, λοιπόν, προχθές, η Μελίνα στη Νομική να γράψει Εμπορικό Δίκαιο και - παρόντων των επιτηρητών και της υπεύθυνης τμήματος καθηγήτριας - "μπουκάρουν" αντιεξουσιαστές στην αίθουσα. Τα παιδιά έγραφαν εξετάσεις και 25 αντιεξουσιαστές μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν τα "γαλλικά". Η συγκεκριμένη φοιτήτρια που τόλμησε να πει "αφήστε μας μισή ώρα να τελειώσουμε το μάθημα", δέχτηκε επίθεση εξαιρετικά εκφοβιστική και απαξιωτική και της έσκισαν το γραπτό. Την απείλησαν δε ότι "Τη Δευτέρα που θα δίνεις μάθημα θα είμαστε πάλι εδώ"!


Συγχαρητήρια! Αυτό έχετε ψηφίσει! Να ρημάζουν οι αντιεξουσιαστές το Πανεπιστήμιο και να μη μπορεί η Πολιτεία να παρέμβει. Και η καθηγήτρια που ήταν παρούσα δε μπορεί να κάνει ούτε αναφορά γιατί φοβάται μήπως πάθει ό, τι ο Πανούσης ή ο πρύτανης στην Ξάνθη. Ξυλοκοπούν
καθηγητές, τους χτίζουν μέσα στα Πανεπιστήμια και λέτε: "ε, παιδιά είναι".


Τι χρειάζεται το άσυλο; Πού αλλού υπάρχει στην Ευρώπη;


"Πετάτε το μπαλάκι" τώρα σε ένα Συμβούλιο να αποφασίσει.


Ο Πρύτανης της Νομικής ήδη κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος. Φοβάται η Εκτελεστική Εξουσία και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον Πρύτανη.


Αυτό που θέλω είναι η Μελίνα να μπορέσει να δώσει το μάθημά της τη Δευτέρα, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάτε κι εσείς οι ίδιοι να την προστατεύσετε -εάν δε φοβάστε τους αντιεξουσιαστές».


.