Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ανεπιτυχής η πρώτη απεργία πείνας στην Καβάλα

Απελπισμένο ένα ζευγάρι Καβαλιωτών είπε να μιμηθεί τους μετανάστες της Υπατίας, αλλά στα σχέδιά τους στάθηκε εμπόδιο η Ευσαγγελία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Λίγες ώρες κράτησε η απεργία πείνας του ζεύγους Καβαλιωτών, Λάζαρου Παπαδόπουλου (60 χρονών, επάγγελμα οδηγός) και Φρειδερίκης Τόκα (40 χρονών, επάγγελμα βοηθός μάγειρα), οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θέλησαν να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό, καθώς οι προσπάθειες που έκαναν απέβησαν άκαρπες.

Μάλιστα στην πλατεία Ελευθερίας είχαν στήσει και τη σκηνή τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους. Στο πλευρό των απεργών πείνας χθες το πρωί βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία τους εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους.

Η Φρειδερίκη Τόκα, στις δηλώσεις της τόνισε ότι είναι άνεργη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ ο σύζυγος της ψάχνει δουλειά τον τελευταίο χρόνο. «Ο σύζυγος μου έχει απασχοληθεί παλιότερα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (σ.σ. 5μηνα) στο δήμο Καβάλας. Χρωστάμε ενοίκια επτά μηνών. Μας κάνουν έξωση επειδή δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Απευθυνθήκαμε παντού και στον δήμο Καβάλας και στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Όλοι υπόσχονται πως θα κάνουν ότι μπορούν, αλλά τίποτε παραπάνω. Δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά δουλειά, κυρίως λόγω της ηλικίας μας. Αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε με τον τρόπο αυτό μήπως και μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Ήρθε και η αστυνομία για να μας διώξει από εδώ. Τους απαντήσαμε πως δεν φεύγουμε. Αν θέλει ας έρθει ο δήμαρχος να μας διώξει», δήλωσε.

Όμως η προσπάθεια των επίδοξων απεργών πείνας διήρκησε μόνο λίγες ώρες καθώς τους γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Εισαγγελέα να φύγουν από την πλατεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ζευγάρι των Καβαλιωτών, όχι μόνο υπάκουσε στην εντολή της Εισαγγελέα, αλλά φεύγοντας δεν πήρε μαζί του τη σκηνή που είχε στήσει με αποτέλεσμα να την μαζέψει η Δημοτική Αστυνομία.


Πηγή:  http://www.k-tipos.gr/