Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ένα 'Χωριό' που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας

Πως μπορούμε ο καθένας από εμάς να βοηθήσουμε την προσπάθεια που γίνεται;

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Υπάρχει ένα Χωριό που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα τους στον κόσμο. Που δίνει σε κάθε παιδί τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτιού, την συντρόφια των φίλων και των αδελφών του, το ενδιαφέρον για την μόρφωση του, την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού.


Ένα τέτοιο χωριό είναι το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, το οποίο βρίσκεται στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης. Ένας οικισμός έκτασης 15 στρεμμάτων, ο οποίος αποτελείται:

- Από 6 σπίτια οικογενειών SOS, με δυνατότητα φιλοξενίας και φροντίδας τουλάχιστον 40 παιδιών που στερούνται την φυσική τους οικογένεια.

- Από ένα Συμβουλευτικό Κέντρο, το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, λογοθεραπευτικής και μαθησιακής ενίσχυσης σε παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

- Από ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 35 παιδιών σε ημερήσια βάση.

Αυτή τη στιγμή στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης φιλοξενούνται 10 παιδιά σε 3 οικογένειες SOS, καθώς η προσέλευση νέων παιδιών είναι συνεχής. Βασικό ρόλο στη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS έχουν οι «μητέρες» και οι «θείες». Ένας ρόλος καταλυτικός, αφού είναι τα πρόσωπα που έχουν την αποκλειστική φροντίδα των παιδιών και φυσικά πρέπει να έχουν τεράστια αποθέματα αγάπης.

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης έχει συνεχή ανάγκη από «μητέρες» και «θείες», αφού όσο περισσότερες κυρίες υπάρχουν για να αναλάβουν αυτό το ρόλο, τόσο περισσότερα παιδιά μπορούν να φιλοξενηθούν στο Χωριό.

Τόσο ο διευθυντής του Χωριού κ. Δρεπανίδης Αγαθόνικος, όσο και το προσωπικό του ιδρύματος καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να προστατεύσουν, αλλά και να βοηθήσουν αυτά τα παΐδια να σταθούν γερά στα πόδια τους.

Τα τηλεφωνά επικοινωνίας του Παιδικου Χωριου SOS Θράκης είναι: 25510 51890 & 51856 και το email: sosthraki@sos-villages.gr.

Όλοι, με τον τρόπο μας, μπορούμε να λάβουμε μέρος σ’ αυτή τη προσπάθεια, βάζοντας ο καθένας μας ένα λιθαράκι στον αγώνα αυτών των ανθρώπων.


ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!


Καλό Πάσχα!



Πηγή:   http://e-evros.gr/