Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο Μπένι έμαθε ότι κλείνει το Στρατόπεδο Σταυρούπολης από τις... εφημερίδες;

ΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Επέστρεψε απ’ το ταξίδι- αστραπή στην Αθήνα ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Α. Τσαρτσάρας κι όπως δημοσίως ενημέρωσε από ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το θέμα που έφερε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία κι όχι μόνο, περί κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης.


Όπως ανέφερε ο Συντονιστής, ο υπουργός το διάβασε απ’ τις εφημερίδες όπως και οι τοπικές κοινωνίες και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φυσικά! Το ερώτημα που τίθεται είναι βέβαια κατά πόσο ένας δημοσιογράφος του κέντρου μπορεί να έχει τόσο αναλυτική ενημέρωση με οικονομικά στοιχεία καθώς και τα στοιχεία των επτά κέντρων νεοσυλλέκτων που φημολογείται ότι θα καταργηθούν.

Κι αν ισχύει η άγνοια του υπουργού, η απορία είναι γιατί δεν διαψεύσθηκε το θέμα ώστε να ηρεμήσουν κι οι τοπικές κοινωνίες που αναστατώθηκαν.


Όσο για τη ζάχαρη…

Το δεύτερο θέμα που ανέφερε ο κ. Τσαρτσάρας είχε να κάνει με την επαναλειτουργία των ζαχαρουργείων Ξάνθης και Λάρισας που δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση διά στόματος Κ. Σκανδαλίδη. Φυσικά δεν επιτρέπεται η επαναλειτουργία των εργοστασίων ως γνωστόν κι όπως διευκρίνισε ο Συντονιστής, μάλλον πρόκειται για λειτουργία ως «πακετάδικα» λόγω και την υποδομής που διαθέτουν τα συγκεκριμένα εργοστάσια.


Θέλουν να δουν αντιδράσεις;

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι να προσπαθούν να μας «δουλέψουν» κανονικά ή αν απλώς χρησιμοποιούν επικοινωνιακά κόλπα ώστε να δουν αντιδράσεις και να συνεχίσουν ή όχι στα σχέδιά τους. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, αποδεικνύεται περίτρανα η πλήρης απαξίωση των πολιτών από υπουργούς που έχουν χάσει την επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας και δη, ο ακρίτας Έλληνας μιας περιοχής όπως η Θράκη που αργά αλλά σταθερά αποψιλώνεται απ’ όλα εκείνα που θα μπορούσαν να δώσουν πνοή στην ασφυκτική πίεση που δέχεται πανταχόθεν!

Η προσπάθεια δε, την διευκρίνησης μέσω κομματικών οργάνων των βεβιασμένων ή απλώς λανθασμένων αποφάσεων που ενδεχομένως απλώς διέρρευσαν στην περίπτωση του κέντρου νεοσυλλέκτων, παραπέμπει σε επικίνδυνη διγλωσσία της κυβέρνησης που στο μόνο συμπέρασμα που οδηγεί είναι η πλήρης απαξίωση της περιοχής.


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/