Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας και το λαό μας στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δύο 24ωρες απεργίες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, αφού συζήτησε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. Η πρώτη απεργία θα γίνει την 1η Μάη 2011 με αγωνιστικές εκδηλώσεις και η δεύτερη την 11η Μάη 2011. Παράλληλα την Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, αναφέρονται τα εξής: «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας και το λαό μας στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών.

Η οξύτατη κρίση του δανεισμού, η παράλογη αύξηση του δημοσίου χρέους και τα υπερβολικά δημόσια ελλείμματα, είναι προβλήματα, για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της ανοίγει την όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου και κατ΄ εντολήν των δανειστών, συνεχίζει την άνιση κατανομή των βαρών με τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να σηκώνουν αποκλειστικά τα βάρη της κρίσης και τους έχοντες και κατέχοντες να παραμένουν ανέγγιχτοι.

Το πρόβλημα της χώρας είναι η ανισοκατανομή των εισοδημάτων και των φορολογικών βαρών, η διαφθορά, η κρίση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας δεν ξεπερνιούνται όταν παραμένουν άθικτες οι γενεσιουργές αιτίες που τα παράγουν.

Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή.

Εμείς δε χρωστάμε σε κανέναν. Το δικό μας χρέος είναι ένα και μοναδικό.

Ο αγώνας για την ανατροπή όλων αυτών που μας επιβάλλουν η Τρόικα και η κυβέρνηση. Πολιτικές, οι οποίες εξοντώνουν τους εργαζόμενους και εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Για αυτό οργανωνόμαστε και διεκδικούμε για:

-Την υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου, αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών (π.χ. ενέργεια, νερό, τηλεπικοινωνίες, κ.λ.π.). Το ξεπούλημα δεν αποτελεί λύση.

-Τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επέκταση του χρόνου καταβολής του. Να μπει οριστικό τέλος στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στη μερική απασχόληση, στην εκ περιτροπής εργασία, στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

-Την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους.

-Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής. Αυτή είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική κίνηση που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

-Διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

.