Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κοντός και Ιακωβίδου σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις

Ο πρώην υπουργός και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κατακεραυνώνουν τον Γ. Παπανδρέου και συμφωνούν:  «Οι ηγέτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ


Τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό σχολιάζουν ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Αλέκος Κοντός και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης κ. Σούλα Ιακωβίδου. Ο πρ. Υπουργός σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπανδρέου έχει χάσει τη μπάλα. Η χώρα είναι ακυβέρνητη. Σίγουρα θα πάμε σε εκλογές. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τη χώρα. Διότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης». Η κ. Ιακωβίδου αναφέρει για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Γ.Α. Παπανδρέου: «Είναι ένα τέχνασμα του Πρωθυπουργού για το Μεσοπρόθεσμο και να συνεχίσει την πολιτική του, αλλά το λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες και καθημερινά διατρανώνουν την αντίθεση τους στην καταστροφική πορεία της χώρας, στην καταστροφή των ίδιων».
Για τις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΝΔ και την απόφαση του να προχωρήσει τελικά σε ανασχηματισμό έκανε λόγο η Σούλα Ιακωβίδου Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης ερωτηθείσα από την εφημερίδα μας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος. Δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου και η συζήτηση ήταν για οικουμενική κυβέρνηση. Η ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς δεν αρνήθηκε για την οικουμενική κυβέρνηση χωρίς όμως να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου ο οποίος έχασε το λαϊκό έρεισμα, την εμπιστοσύνη των πολιτών, των αγορών. Από ότι γνωρίζουμε ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε, αλλά φάνηκε πολύ πιο αδύναμος και δεν μπόρεσε να αρνηθεί την «εξουσία». Είναι γαντζωμένος σε αυτήν. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα και όλα αυτά αποδεικνύουν την αδυναμία του να κυβερνήσει. Για μένα μπορούν να χαρακτηριστούν αστειότητες από πλευράς ΠΑΣΟΚ, διότι δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι ηγέτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Εάν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει αναρωτιόμαστε γιατί ζήτησε αυτή τη στήριξη της ΝΔ. Αν δεν μπορεί, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να πάει σε εκλογές. Η κοινωνία βράζει, δεν απαιτεί συναίνεση στο λάθος, αλλά στο σωστό. Η πολιτική του μνημονίου έχει παραλύσει την κοινωνία μας και αποδείχθηκε ότι είναι καταστροφική για τον τόπο. Το μόνο που κάνει ο κ. Παπανδρέου είναι να συγκρατήσει το κόμμα του. Και μας πηγαίνει από διάγγελμα σε διάγγελμα, χωρίς καμιά ουσία. Εμείς δεν συναινούμε στο ίδιο λάθος, όπως έχει πει κατ επανάληψη ο Πρόεδρος της ΝΔ αλλά λέμε ναι για τη διόρθωση του λάθους. Ο πρωθυπουργός έκανε τις επιλογές του και ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει, διότι όποια αλλαγή και να κάνει στο κυβερνητικό σχήμα η πολιτική θα παραμείνει ίδια. Η ΝΔ προσπαθεί για την αλλαγή πλέον του ιδίου πολιτικού σκηνικού. Εκλογές, αφού δεν μπορεί να κυβερνήσει».

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην προχθεσινή απεργία ήταν ένα βροντερό μήνυμα κατά της κυβέρνησης. Ο κ. Κοντός σχολιάζει σχετικά: «Η αντίδραση του κόσμου έχει δύο βάσεις: Πρώτον υφίσταται μια ραγδαία μείωση στα εισοδήματα του. Γίνεται χειρότερη και πιο δύσκολη η ζωή του. Και δεύτερον δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση για να παρθούν όλα αυτά τα μέτρα. Οι εκλογές είναι μονόδρομος έτσι ώστε ο κόσμος να αποφασίσει πλέον και για το μνημόνιο και για όλα τα υπόλοιπα και να εξουσιοδοτήσει πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο».

Υπάρχουν όμως και αυτοί που εικάζουν ότι δεδομένης της αποχής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις κάλπες ίσως να οδηγηθούν όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί. Ο βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης πιστεύει επί αυτού: «Η αποχή δεν είναι λύση. Οι πολίτες πρέπει να εκφράζονται δημοκρατικά. Από εκεί και πέρα τα τελευταία μηνύματα που υπάρχουν από τον κόσμο είναι ότι υπάρχει μια αγανάκτηση, μια πολύ μεγάλη δυσανασχέτηση, η οποία στρέφεται κυρίως σε μια κυβέρνηση η οποία άλλα είπε προεκλογικά και άλλα έκανε μετεκλογικά, που δεν κυβερνά, δεν έχει στρατηγική, δεν έχει στόχους, δεν έχει ανθρώπους- και αυτό είναι το σημαντικότερο- που να εργάζονται για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Με επικοινωνιακά τερτίπια και τεχνάσματα δεν λύνονται τα προβλήματα. Ο κόσμος θα εκφραστεί στις κάλπες».

Τέλος ο κ. Κοντός υπογράμμισε ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν έχει εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των βουλευτών του, των ανθρώπων που επί σειρά ετών τον στήριξαν» και καταλήγει: «Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Παπανδρέου είναι ότι έχει πολύ μεγάλες αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Ένας ένας φεύγουν. Καταλαβαίνουν ότι η πολιτική που εφαρμόζει στην οικονομία είναι αδιέξοδη, ότι οδηγούμαστε στο γκρεμό».
 
 
Πηγή:  http://www.xanthinews.gr/