Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Εκθεση φωτογραφίας της Αδριανούπολης στην Κομοτηνή

Από το κρατικό Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Η έκθεση ταξιδεύει σε πόλεις των Βαλκανίων

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ
ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗ;



Ανακοινώθηκε ότι η έκθεση που γίνεται από το πρακτορείο Ανατολή-τμήμα Αδριανούπολης με σκοπό την γνωριμία με την Αδριανούπολη και την Τουρκία και θα εκτεθεί στην χώρες των Βαλκανίων, θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.

Έγινε γνωστό ότι η έκθεση αυτή που γίνεται από πρακτορείο Ανατολή-τμήμα Αδριανούπολης με σκοπό την γνωριμία με την Αδριανούπολη και την Τουρκία, θα πραγματοποιηθεί πρώτα στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας και αργότερα στην Κομοτηνή.



Το σχέδιο αυτό που γίνεται με την επιμέλεια του Ντεριά Σαριλαρλί- Διευθυντή του τμήματος του πρακτορείου Ανατολή στην Αδριανούπολη στοχεύει στο να παρουσιάσει την Αδριανούπολη και την Τουρκία στις Βαλκανικές χώρες.



Η έκθεση με 50 φωτογραφίες από τοπικές γεύσεις, πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, στοιχεία ανεξιθρησκίας και χειροτεχνίας και με τίτλο ¨ Αδριανούπολη : Πατροπαράδοτο μοναδικό μνημείο¨, στοχεύει να φτάσει σε όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται φωτογραφίες του Ντεριά Σαριλαρλί- Διευθυντή του τμήματος του πρακτορείου Ανατολή, και των ανταποκριτών Ραχμί Τζινοκούρ, Σαλίχ Μπαράν, Χακάν Μεχμέτ Σαχίν και του Μουχσίν Σαλάμ. Στην έκθεση θα παρουσιαστούνε φωτογραφίες τυπωμένες με την τεχνική του αλουμινίου.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/  και  http://www.azinlikca.net/