Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Φυσικό αέριο με κοινοτικό «σπρώξιμο» στην Θράκη

Την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει η κυβέρνηση μετά την έγκριση από την Κομισιόν σχετικού αιτήματος για χρηματοδοτική ενίσχυση

            ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ;

Την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της κεντρικής Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει η κυβέρνηση μετά την έγκριση από την Κομισιόν σχετικού αιτήματος για χρηματοδοτική ενίσχυση.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δίκτυα διανομής αερίου θα κατασκευαστούν σε πόλεις όπως: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα.

Τα έργα αυτά έχουν αρχικό προϋπολογισμό 198,71 εκατ. ευρώ, από τα οποία οι επιδοτήσεις (εθνικοί και Κοινοτικοί πόροι) θα φθάσουν στα 42,67 εκ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη του συνολικού έργου εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 1500 νέες θέσεις εργασίας.

Με το σχετικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ιδρύονται οι τρεις εταιρίες παροχής αερίου στις αντίστοιχες περιφέρειες (Στερεά, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη) και προβλέπεται να ιδρυθούν δύο ακόμη εταιρίες για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία - Ήπειρο.

.