Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Έτοιμη ως το τέλος του φθινοπώρου η ανατολική είσοδος της Αλεξ/πολης


Μετά από πολλές αναβολές, εμπόδια και καθυστερήσεις, εδώ και λίγους μήνες το έργο της βελτίωσης του δρόμου προς τον Απαλό έχει ξεκολλήσει

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μετά από πολλές αναβολές, εμπόδια και καθυστερήσεις, εδώ και λίγους μήνες, το έργο της βελτίωσης του δρόμου Αλεξανδρούπολης – Απαλού όχι απλά έχει ξεκολλήσει, αλλά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του φθινοπώρου ή το αργότερο, ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Έτσι, θα τελειώσει και η ταλαιπωρία των οδηγών που από τον Ιανουάριο κινούνται με δυσκολία στον υπό διαμόρφωση δρόμο.

Αντιδράσεις επαγγελματιών, απαλλοτριώσεις και γραφειοκρατία είχαν κρατήσει το έργο «αιχμάλωτο» για χρόνια, με ουκ ολίγα τροχαία ατυχήματα να σημειώνονται κατά καιρούς, σ’ έναν δρόμο χωρίς επαρκή φωτισμό και χωρίς σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Τελικά, από πέρσι, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ άρχισε να «ρέει» κανονικά και όπως εκτιμά ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δημοσίων έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Κωνσταντίνος Δερνεκτσής, «είναι πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί όχι στο τέλος του έτους, αλλά και στα τέλη Οκτώβρη ακόμη».

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο κ. Δερνεκτσής σημειώνει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι οι παράδρομοι έχουν ήδη κατασκευαστεί, κι ότι πέρα από τα δίκτυα για την απορροή των ομβρίων, δεν χρειάζονται περαιτέρω εργασίες για τα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφέλειας. Αυτά που απομένουν για να γίνουν είναι οι ασφαλτοστρώσεις, η αποπεράτωση των 4 κόμβων και η τοποθέτηση φαναριών.

«Υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα, από την έναρξη των εργασιών, που είχαν να κάνουν με τα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφέλειας, όπως και κάποιες ήπιες διαμαρτυρίες από επαγγελματίες της περιοχής, ωστόσο, θεωρώ ότι προσπαθήσαμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους και το αποτέλεσμα θα είναι μόνο θετικό», σχολίασε σχετικά ο κ. Δερνεκτσής.

Ο δρόμος από τη γέφυρα του Μαΐστρου ως την αρχή του οικισμού του Απαλού θα διαθέτει μία κεντρική αρτηρία, με δύο κατευθύνσεις και δύο ρεύματα στην κάθε κατεύθυνση, πλάτους 7,5 μέτρων. Οι παράπλευροι δρόμοι έχουν επίσης δύο κατευθύνσεις, πλάτους 6,5 μέτρων.


Για τον δρόμο Απαλού - Λουτρών

Για το τμήμα του δρόμου Απαλός - Λουτρά δεν υπάρχει ακόμη χρηματοδότηση, καθώς και γι’ αυτό υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν, κυρίως με τις απαλλοτριώσεις. Από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει διατυπωθεί αίτημα επίταξης, προκειμένου το ζήτημα να «ξεκολλήσει». «Θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε ως το τέλος του χρόνου στο ΕΣΠΑ. Είμαι υποχρεωμένος να προτείνω το εν λόγω έργο κι ελπίζουμε να ευοδωθούν οι προσπάθειες», τόνισε ο κ. Δερνεκτσής.

 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/