Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Mαύρα σύννεφα στην Αναπτυξιακή Ξάνθης. Πιθανότερη η εκκαθάριση.

Λίγο πριν την κρίσιμη
Γενική Συνέλευση
στην οποία θα κριθεί
η επιβίωση της εταιρίας

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ
ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ;


Μαύρα σύννεφα πλανώνται πάνω από την Αναπτυξιακή, λίγο πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση στην οποία θα κριθεί η επιβίωση της εταιρίας.

Τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρξε η αναγκαία συμφωνία μεταξύ των Δημάρχων, με πρωτοβουλία του Βασίλη Τσολακίδη και φαίνεται ότι η κάθε πλευρά τραβά το δικό της δρόμο. Ταυτόχρονα η θέση της εταιρίας παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυσχερής και η οικονομική ένεση που απαιτείται γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους μετόχους και η εκκαθάριση όλο και πιο ορατή.


Δύο φόβοι για τους επίδοξους σωτήρες

Δύο ζητήματα αποθαρρύνουν κάθε επίδοξο να αναλάβει το ρίσκο . Το ένα αφορά στην εκτίμηση κάποιων ότι το άνοιγμα της εταιρίας, ενδεχομένως να αποδειχθεί μεγαλύτερο στην πορεία αλλά και η ανάγκη περιστολής του προσωπικού, πολιτικό κόστος το οποίο ουδείς επιθυμεί να αναλάβει.

Έτσι, αυτό που καθίσταται σαφές πριν την επανέναρξη της Γενικής Συνέλευσης είναι ότι το σενάριο σωτηρίας της εταιρίας, μετά τις διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες συναίνεσης, φαντάζει δυσκολότερο από ποτέ.

Με αυτή τη διάθεση προσέρχονται στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας οι μέτοχοι , με τους εργαζόμενους να αγωνιούν και τους Δημάρχους να αναζητούν τον τρόπο που μπορούν να εξασφαλίσουν στην εταιρία ρευστότητα και επιβίωση.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/