Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Το ζεϊμπέκικο του δημάρχου Καβάλας στην Σαμψούντα

O Κώστας Σιμιτσής πήγε στην Τουρκία για να... διώξει τα ντέρτια, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η μειονοτική εφημερίδα της Θράκης "Birlik"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής που βρίσκεται στην Σαμψούντα προς ανταπόδοση επίσκεψης, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του, έδωσε σόου ζεϊμπεκιάς.

Ένα βήμα ακόμη για τις σχέσεις Σαμψούντας-Καβάλας έγινε μετά την επίσκεψη που είχε κάνει τον Μάρτιο στην Καβάλα, ο δήμαρχος Σαμψούντας Γιουσούφ Ζιγιά Γιλμάζ. Επιτροπή αποτελούμενη από τον δήμαρχο Καβάλας Κωνσταντίνο Σιμιτσή, τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελο Τσατσούλη, τον αντιπρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Ντέμπα, τον διευθυντή του μουσείου καπνού Ιωάννη Βυζίκα, μαζί με την Λεϊλά Ουστέλ Τσαγατάι που είναι αυτή που διασφάλισε τις σχέσεις και τρέχει το πρόγραμμα, ήρθαν στην Σαμψούντα προς ανταπόδοση της επίσκεψης του δημάρχου Γιλμάζ. Την μέρα που ήρθε η επιτροπή έκανε μια σειρά από επισκέψεις και ταξίδια, ενώ το βράδυ ο δήμαρχος Γιουσούφ Ζιγιά Γιλμάζ τους υποδέχτηκε σε δείπνο που παρέθεσε στο Φεϊζίν. Η επιτροπή έγινε δεκτή με παραδοσιακούς χορούς , ενώ μετά το δείπνο ο δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής, χόρεψε τον χαρακτηριστικό χορό της Ελλάδας την ζεϊμπεκιά.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Μιλώντας στο δείπνο ο δήμαρχος Γιουσούφ Ζιγιά Γιλμάζ τόνισε πως μετά από πολλά χρόνια η φιλία Σαμψούντας και Καβάλας, μετά το πρώτο βήμα που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, αναπτύσσεται με αμοιβαίες επισκέψεις και δήλωσε : ¨ Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας ανάμεσα στην Σαμψούντα και στην Καβάλα. Με το έστω και καθυστερημένο στήσιμο γεφυρών φιλίας ανάμεσα σε πολίτες μας που κατάγονται από την Καβάλα και σε Καβαλιώτες και με την ανάπτυξη του διαλόγου, μπορούν να υπάρξουν πολύ ωραίες εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, του πολιτισμού, των τεχνών και της κοινωνικής ζωής. Ανανεώνοντας τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των δύο πόλεων, εξελίσσοντας τον διάλογο μας και ενδυναμώνοντας τις φιλίες μας, μπορούμε βαδίζοντας προς το μέλλον να αφήσουμε στον κόσμο των πόλεων μας όμορφες κληρονομιές και όμορφες φιλίες. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των πόλεων. Οι πόλεις προσπαθούνε εν μέσω των χωρών τους να σχηματίσουν μόνες τους μια ξεχωριστή οικονομία και πολιτισμό και να διαφοροποιηθούνε¨.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/