Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

«Όχι» στην Ευρωζώνη λέει η Βουλγαρία!

Ωραίος ο Μπορίσοφ, μας κοροϊδεύει κι από πάνω: «να μειώσουν πρώτα τα ελλείμματά τους και μετά... βλέπουμε»!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ
ΑΛΛΟ ΔΗΛΩΣΕ Ο
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΒΑΡΝΑ

«Όχι» στην ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωζώνη λέει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ έως ότου οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. μειώσουν το έλλειμμά τους στο 3%, όπως προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

«Η Βουλγαρία δεν θα ενταχθεί στην ευρωζώνη έως ότου όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώσουν το έλλειμμά τους στο 3% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ από τη Βάρνα.

Σημειώνοντας ότι η χώρα του είναι η μόνη η οποία αναβαθμίστηκε από τους οίκους αξιολόγησης, χάρη (όπως τόνισε) στη σφιχτή δημοσιονομική πειθαρχία και την άρνησή της να καταφύγει σε λαϊκιστικές δηλώσεις για αυξήσεις μισθών, ο κ. Μπορίσοφ επεσήμανε ότι η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων είναι ένας ακόμη τρόπος χρηματοδότησης του κράτους, που στα επόμενα δυο-τρία χρόνια θα αποδώσει καρπούς που θα επιτρέψουν την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

Ο κ. Μπορίσοφ συνέστησε στις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βουλγαρίας και προέβλεψε πως η δημοσιονομική πειθαρχία θα οδηγήσει στην ευημερία τα επόμενα χρόνια.

.