Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τον "γύρο του θανάτου" παρουσιάζει σήμερα σε Ξάνθη και Άβδηρα ο Θωμάς Κοροβίνης

Ο συγγραφέας ερχεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «προώθηση της ανάγνωσης – εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών» από το υπ. Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης επισκέπτεται το νομό Ξάνθης στις 11 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «προώθηση της ανάγνωσης – εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο νομό Ξάνθης» από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. – Ε.ΚΕ.ΒΙ..σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Συγκεκριμένα: την Τρίτη 11 Οκτωβρίου , ώρα 20.00 στο βιβλιοπωλείο του Ανδρέα Καφετζήστην Ξάνθη (Παπασωτηρίου) ο Θωμάς Κοροβίνης παρουσιάζει το βιβλίο του «ο γύρος του θανάτου»- υποψήφιο για το βραβείο του περιοδικού «διαβάζω» 2011.

Παράλληλα μουσικό σχήμα αποδίδει ζωντανά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια της φυλακής και της κοινωνικής παραβατικότητας στους μεταπολεμικούς χρόνους που ακούγονται στο βιβλίο και ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα της εποχής στην οποία αναφέρεται .

Την ίδια μέρα νωρίτερα θα συναντηθεί με νέους και νέες στο Δήμο Αβδήρων σε ένα ταξίδι με εικόνες στην Πόλη του χθες και του σήμερα . Ο Θωμάς Κοροβίνης ,φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση, έζησε για μια οχταετία στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του Ελληνικού και του Τουρκικού Πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά πολιτιστικού προσανατολισμού. Έγραψε τα βιβλία: Τούρκικες παροιμίες, Κανάλ ντ΄ Αμούρ, Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου, Φαχισέ Τσίκα, Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές Ελληνικές παροιμίες, Κωνσταντινούπολη-Λογοτεχνική Ανθολογία, Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη, Ο Μάρκος στο χαρέμι, Το χτικιό της Άνω Τούμπας, Τρία ζεϊμπέκικα και ένα ποίημα για τον Γιώργο Κούδα, οι Ασίκηδες-εισαγωγή στην ανθολογία της τουρκικής λαϊκής ποίησης από τον 13ο αιώνα μέχρι σήμερα, Οι Ζεϊμπέκοι της Μικράς Ασίας, Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, Στον αδελφό Γιώργο Ιωάννου, Σμύρνη μια πόλη στη λογοτεχνία, Όμορφη νύχτα, Ο Καραγκιόζης λαϊκός τραγουδιστής. Είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Δισκογραφία: Από έβενο κι αχάτη, Φουζουλή: Λεϊλά και Μετζούν, Τακίμια,Το Κελί. Συχνά παρουσιάζει συναυλίες με το δικό του ρεπερτόριο ή με θέματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

.