Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δύο έμειναν οι υποψήφιοι επενδυτές για τη ΣΕΚΑΠ

Για λόγους που δεν είναι γνωστοί, οι περισσότερες από τις εταιρίες που είχαν δείξει ενδιαφέρον αποσύρθηκαν από την πρόταση εξαγοράς της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης

          ΠΟΙΟΙ ΔΥΟ ΕΜΕΙΝΑΝ;

Με δύο μόλις υποψήφιους αγοραστές προχώρησε η επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του μεριδίου της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ.

Για λόγους που δεν είναι απόλυτα γνωστοί, οι περισσότερες από τις εταιρίες που είχαν δείξει ενδιαφέρον αποσύρθηκαν μέχρι να έρθει η ώρα της τελικής επιλογής για τον αγοραστή του μεριδίου της ΑΤΕ στη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης.

Έτσι, μετά τις διαδοχικές φάσεις του διαγωνισμού, δύο συνεχίζουν να είναι οι μόνοι υποψήφιοι ανάδοχοι. Πρόκειται για την η ινδική εταιρία Bommidala Enterprises Pvt. Ltd και την εταιρία Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε. από την Ελλάδα. Έχουν αποσυρθεί για διάφορους λόγους από το διαγωνισμό οι εταιρίες Adris Grupa D.D. (Κροατία), British American Tobacco - BAT (Μεγ. Βρετανία), Imperial Tobacco Group Plc (Μεγ. Βρετανία), KT&G Corporation (Ν. Κορέα) και SEBA Group (Τουρκία).

Κατά τα άλλα, η ΣΕΚΑΠ συνεχίζει με τα ίδια προβλήματα και τους λογαριασμούς της εταιρίας μπλοκαρισμένους κι τον ίδιο ανανεργή. και την ίδια την Αγροτική Τράπεζα να οδηγεί το εργοστάσιο σε αφανισμό. Όπως είναι γνωστό οι υπάλληλοι των δύο σωματείων προετοιμάζουν αγωγές εναντίον της Τράπεζας –και γενικότερα τω μετόχων- που έχουν εγκαταλείψει την εταιρία και την οδηγούν σε απώλεια του μεριδίου της από την αγορά.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/