Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παραίτηση υποβάλει ο Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες

Άλλοι λένε πάντως ότι θα το παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ


Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις συγκαλεί ο Γ. Παπανδρέου, για τις 12.00 μμ και για τις 14.00 μμ Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού πλέον είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τον ρίξουν οι ίδιοι οι βουλευτές του.


Ενδεικτικό του κλίματος στο Κοινοβούλιο είναι πως η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ξεκινούσε στις 9 και μισή το πρωί ξεκίνησε μετά τις 11 γιατί δεν έβρισκαν ούτε υφυπουργό να καθήσει στα κυβερνητικά έδρανα.

Οι συζητήσεις στο καφενείο της Βουλής και στους διαδρόμους έχουν πυκνώσει. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πληροφορίες ότι το υπουργικό συμβούλιο θα κρατήσει λίγη ώρα και οι υπουργοί θα προτείνουν στον Γ. Παπανδρέου να πάνε αμέσως μετά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για να εκλέξουν άλλον αρχηγό.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει το γόητρό του θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών και θα ζητήσει ο ίδιος από την ΚΟ να τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας.
Άλλοι λένε να ακούσει ο πρωθυπουργός την πρόταση Σκανδαλίδη και να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν θέλουν ή όχι να γίνει δημοψήφισμα. Τέτοιο μπάχαλο σε κυβέρνηση την τελευταία δεκαετία δεν έχει υπάρξει.


Συνάντηση Βενιζέλου με Ρέππα- Σκανδαλίδη και πολλούς βουλευτές.

Εν τω μεταξύ, αλλεπάλληλες συζητήσεις και συναντήσεις με υπουργούς, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε νωρίτερα ο Ε.Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον κ. Ρέππα και με τον κ. Σκανδαλίδη. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά ο κ. Ρέππας ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος συνομίλησε με πολλούς βουλευτές, ενώ είναι σε επικοινωνία και με την τρόικα.

.