Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αναμένεται το φυσικό αέριο στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής

«Θα καθυστερήσει αλλά...θα γίνει», δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου, αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής θωράκισής του που έπρεπε να έχει ξεκινήσει από Οκτώβρη

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

«Θα καθυστερήσει αλλά...θα γίνει». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Ηρακλής Χατζηνέστωρος, αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής θωράκισης του Νοσοκομείου, για το οποίο υπήρχε αρχικώς η ανακοίνωση ότι θα ξεκινούσε τον περασμένο Οκτώβρη.

«Από τον Απρίλιο του 2011 είχαμε υποβάλλει μία πρότυπη πρόταση για την εξοικονόμηση ενέργειας - το περίφημο ΕΠΕΡΑ - στο ταμείο Συνοχής. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, στις 24 Οκτωβρίου - λόγω κάποιων καθυστερήσεων - και είναι ύψους 1 εκ. 730 χιλιάδων. Θα αφορά την ενεργειακή θωράκιση του Νοσοκομείου, μέσω της θωράκισης του κελύφους – της οροφής, απ' όπου όπως λένε καταγράφονται απώλειες θερμότητας της τάξης το 40-50% σε ένα κτίριο - της σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο και της αντικατάστασης των κουφωμάτων του.

«Συντάσσεται η μελέτη και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα προχωρήσουμε στη Δημοπράτηση και στην εφαρμογή της μελέτης», σημείωσε ο κ. Χατζηνέστωρος.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ξεκινά να λειτουργεί τμήμα Ανώδυνου τοκετού στην Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου (σ.σ. η οποία χάρη στη δουλειά του έμψυχου δυναμικού της Γιατρών και Μαιών, διαρκώς ανεβαίνει).

Πρόκειται για μία σειρά μαθημάτων που θα ξεκινά μετά τον 6ο μήνα, όπου η έγκυος γυναίκα θα εκπαιδεύεται στο πως θα παίρνει τις σωστές αναπνοές, την ώρα του τοκετού. Παράλληλα θα ενημερωθεί για τις αλλαγές στο σώμα της και πως θα μπορέσει να ξεκινήσει σωστά την φροντίδα του παιδιού της. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια αίθουσα θα λειτουργεί και τμήμα θηλασμού.

Επίσης ο κ. Χατζηνέστωρος συμπλήρωσε τις δράσεις του Νοσοκομείου και την προσπάθεια φθορίωσης των δοντιών των παιδιών της Α-θμιας Εκπαίδευσης.

Για δε το νέο Νοσοκομείο επιμένει ότι προχωρά, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Σισμανόγλειο σε δέκα μέρες αποκτά νέο οργανισμό. Τέλος ανακοίνωσε ότι πλέον και τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, - κέντρο κοινωνικής υποστήριξης ΑΜΕΑ ατό θα ενταχθούν στις μονάδες των νοσοκομείων και οσονούπω θα τοποθετηθεί εκεί ένας υποδιοικητής. Ο ίδιος προτίθεται να επισκεφθεί το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ροδόπης τις επόμενες μέρες.

.