Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δράσεις κατά του Aids στην Θράκη από φοιτητές της Ιατρικής

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα με αφορμή την σχετική παγκόσμια ημέρα

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα δράσεων της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπικής Επιτροπής Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγμόσμια Ημέρα κατά του AIDS.


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 διοργανώθηκε Σεμινάριο για το HIV/AIDS με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση των φοιτητών ιατρικής για την αναπαραγωγική υγεία, τα σχετιζόμενα με αυτή ανθρώπινα δικαιώματα, το στιγματισμό των ατόμων με HIV/AIDS και την εκπαίδευση στον τρόπο επαφής και επικοινωνίας με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε ημερίδα και προβολή ταινίας με τη συμμετοχή εξαίρετων Καθηγητών Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα 30 χρόνια πανδημίας της HIV λοίμωξης και του AIDS, καθώς και τη συσχέτιση της νόσου με την κατάθλιψη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία τόσο με αφορμή την ταινία όσο και τις τοποθετήσεις των Καθηγητών να συζητήσουν και να εκφράσουν τις σκέψεις και απορίες τους σχετικά με το HIV/AIDS, καθώς και τις απόψεις τους σχετικά με το στιγματισμό των ασθενών. Ενώ το βράδυ έλαβε χώρα το καθιερωμένο «World AIDS Day Party» στο Muziq - Alternative bar.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση (street action) στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το Δημαρχείο για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το HIV/AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα με διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Η HelMSIC θα ήθελε θερμά να ευχαριστήσει τον Καθηγητή Παθολογίας Δ.Π.Θ., κ. Ευστράτιο Μαλτέζο, και την Λέκτορα Ψυχιατρικής, κα. Αικατερίνη Αρβανίτη, για τη σημαντικότατη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας, καθώς και την εταιρία DUO για την ευγενική χορηγία των προφυλακτικών.

Ιδιαίτερα θα ήθελε, δε, να ευχαριστήσει όλους όσους παραβρέθηκαν στις δράσεις χωρίς τη συμμετοχή των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχής ολοκλήρωσή τους.
 
.