Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Νεκροί ανασύρθηκαν μάνα και γιος από τα παγωμένα νερά του Έβρου

Αυξάνονται τα θύματα, άλλος ένας νεκρός τις τελευταίες ώρες φτάνοντας συνολικά τους τρεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Με τη ζωή τους πλήρωσαν την προσπάθεια να διασχίσουν κολυμπώντας τον ποταμό Εβρο, για να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, τρεις λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο αγόρι με τη μητέρα του.


Το πτώμα του αγοριού βρέθηκε δίπλα στην παγωμένη σορό της 59χρονης μητέρας του, στις όχθες του ποταμού Εβρου στην περιοχή Φερών, ενώ από τα έγγραφα που βρέθηκαν στα ρούχα τους προκύπτει ότι είναι ιρανικής καταγωγής.

Επίσης ακόμη ένα πτώμα άνδρα, αφρικανικής καταγωγής και ηλικίας 25 - 30 χρόνων, βρέθηκε στις όχθες του Εβρου, στην περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο θάνατος των τριών μεταναστών επήλθε λόγω των κακουχιών που υπέστησαν και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή του Εβρου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

1. Ανευρέθη, τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην παρέβρια περιοχή Πετράδων – Έβρου, στην όχθη του ποταμού Έβρου, πτώμα ανδρός, ηλικίας 25 – 30 ετών, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη αφρικανικής καταγωγής.


Πιθανολογείται ότι ο ανωτέρω, κατά την προσπάθειά του να εισέλθει στη Χώρα μας από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, απεβίωσε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
2. Ανευρέθησαν, προχθές (25-12-2011) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών – Έβρου, πλησίον της όχθης του ποταμού Έβρου, το πτώμα 59χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ιράν και το πτώμα του ανήλικου τέκνου της (12 ετών).

Πιθανολογείται ότι οι ανωτέρω, κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν στη Χώρα μας από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, απεβίωσαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

.