Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τους Έλληνες φαντάρους στις Καστανιές επισκέφθηκε για ευχές ο... Νταβούτογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στα φυλάκια των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο

       ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτειρκών Αχμέτ Νταβουτογλου είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αφού ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποίησε επίσκεψη στο φυλάκιο Καστανιών στην ελληνοτουρκική μεθόριο και αντάλλαξε ευχές με Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες. Όπως ανέφερε το ΥΕΘΑ, η συνομιλία ανάμεσα στους δύο υπουργούς ήταν φιλική και η ανταλλαγή ευχών συνοδεύθηκε από αμοιβαία μηνύματα φιλίας, καλής γειτονίας και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί προ δύο εβδομάδων ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Αμύνης και είχε ανταλλάξει ευχές και επιδώσει συμβολικά δώρα σε Τούρκους αξιωματικούς και οπλίτες.

Τέλος, και στη συνέχεια της πρόσκλησης του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γιλμάζ προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί την Τουρκία, επαναβεβαιώθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Αμύνης παρακάλεσε τον κ. Νταβούτογλου να διαβιβάσει ευχές για αποκατάσταση της υγείας του στον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, λέγοντας επίσης ότι η γέφυρα επί της οποίας βρίσκεται ο κ. Νταβούτογλου «δεν είναι γέφυρα που χωρίζει τις δύο χώρες αλλά που τις ενώνει».
 
,