Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Πεταλωτή για την αξιοποίηση του Φαναρίου Ροδόπης

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου Αυγή Μαρκοπούλου, με αντικείμενο εργασίας το έργο ανάπλασης στην περιοχή
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 είχε συνάντηση με την Πρόεδρο των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), κ. Αυγή Μαρκοπούλου, με αντικείμενο εργασίας το έργο ανάπλασης στην περιοχή του Φαναρίου.

Ο Γιώργος Πεταλωτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του έργου. Στη συνέχεια τόνισε την μεγάλη σημασία του έργου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τα οφέλη για το σύνολο της Ροδόπης και της Περιφέρειας, καθώς η απαξιωμένη, μέχρι σήμερα, αυτή περιοχή, μετά την ανάπλαση, μπορεί να αποτελέσει εκ νέου πόλο έλξης ποιοτικού και οικολογικού τουρισμού από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Πεταλωτής ζήτησε να τηρηθούν πιστά τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, ώστε η μελέτη, προκήρυξη και υλοποίηση του έργου να γίνει στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Παρατήρησε δε, ότι έχει μεγάλη σημασία ότι η προκήρυξη αφορά μελέτη αλλά και κατασκευή του έργου, γιατί άλλα “έργα” έμεναν στο στάδιο των μελετών.
Ο κ. Πεταλωτής ζήτησε, επίσης, να υπάρξει άμεση διαβούλευση την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους Δήμους και φορείς της Ροδόπης, για να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για άλλα τουριστικά ακίνητα, που δεν συμπεριλαμβάνονται στο έργο αυτό.

Ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως “ως νομός Ροδόπης και ως Περιφέρεια έχουμε πολλά και συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι χρέος μας απέναντι στη τοπική κοινωνία να τα εντοπίσουμε και να τα αναδείξουμε με εξωστρέφεια, με έξυπνες συνεργασίες και στοχευμένες κινήσεις, αξιοποιώντας τα προς όφελος όλων των πολιτών μας.”

Τέλος, ο Γιώργος Πεταλωτής, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου «ΔΕΠΑ Α.Ε.» κ. Χάρη Σαχίνη, με θέμα τις σημαντικές θετικές εξελίξεις σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου για οικιακή χρήση, στα νοικοκυριά της Ροδόπης, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της Πολιτείας.


.