Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Πόρτο Λάγος

Στο γραφικό λιμανάκι και παρά την κακοκαιρία, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των Υδάτων με αρκετούς νέους να πέφτουν στα νερά του ταραγμένου Θρακικού Πελάγους

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο Πόρτο-Λάγος κορυφώθηκε ο εορτασμός της ημέρας των Θεοφανείων.

Παρά την κακοκαιρία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε κανονικά στο λιμάνι του Λάγους με αρκετούς νέους να πέφτουν στα νερά του ταραγμένου Θρακικού Πελάγους. Στην τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο Διοιητής του Δ’ΣΣ Αθ. Τσέλιος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Λιμενάρχης του Υπολιμεναρχείου Λάγους Δημήτρης Συμεωνίδης.

Ο κόσμος δεν ήταν όπως άλλες χρονιές καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες. Το σταυρό κατάφερε να πιάσει, για δεύτερη χρονιά ο 21χρονος Νίκος Παπουλίδης από το Λάγος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι έπεσε για δεύτερη φορά και κατάφερε να πιάσει το σταυρό. Δηλώσεις έκαναν όλοι οι παριστάμενοι που ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στους πολίτες της Ξάνθης.

Είχε προηγηθεί η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι των Αβδήρων, παρουσία κόσμου και εκπροσώπων του Δήμου Αβδήρων, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/