Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Παραχωρείται στον Δήμο η χερσαία ζώνη του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Μετά από πρωτοβουλίες της Τσιαούση και συναντήσεις με Αδωνι Γεωργιάδη και Παντελή Οικονόμου, παρόντος και του Λαμπάκη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κοινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τον υφυπουργό, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, και την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Έβρου, κ. Ελένη Τσιαούση, ύστερα από πρωτοβουλία της.

Θέμα της συνάντησης ήταν η δυτική χερσαία ζώνη του λιμένος Αλεξανδρούπολης και το διαχρονικό αίτημα όλων των μέχρι τώρα δημοτικών συμβουλίων και του συνόλου των δημοτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση της στον Δήμο.

Ο κ. Γεωργιάδης αντιλήφθηκε το μέγεθος του δικαίου αιτήματος αμέσως και τάχθηκε υπέρ της ικανοποίησής του. Παράλληλα ζήτησε την συνεννόηση με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.), καθώς, όπως επεσήμανε, οι δύο θεσμοί υπάρχουν για την ανάπτυξη του τόπου και των κατοίκων του.

Εν συνεχεία η κ. Τσιαούση συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, στον οποίο επίσης έθεσε το άνω θέμα. Ο κ. Οικονόμου, συναίνεσε με τη σειρά του στο αίτημα και δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει, ενώ επίσης κατέστησε αναγκαία την συνεργασία του Δήμου και του ΟΛΑ για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

.