Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έκκληση του Δήμου Αβδήρων στη ΔΕΗ για να διορθώσει τις βλάβες

Λόγω της διακοπής ρεύματος σε πολλούς οικισμούς, έχει διακοπεί και η υδροδότηση, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σχολικές μονάδες, σοβαρό είναι το πρόβλημα και με τη θέρμανση ενώ διατηρείται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σοβαρά προβλήματα συνεχίζει να έχει, δύο μέρες μετά τις πλημμύρες, ο Δήμος των Αβδήρων. Λόγω της διακοπής ρεύματος σε πολλούς οικισμούς, έχει διακοπεί η υδροδότηση, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σχολικές μονάδες ενώ σοβαρό είναι το πρόβλημα και με τη θέρμανση.

Σε ανακοίνωση του Δημάρχου, ενημερώνονται οι δημότες του Δήμο Αβδήρωνυ ότι η κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για όλη την επικράτεια του Δήμου διατηρείται.

Ειδικά στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σελέρου και της Τοπικής Κοινότητας Σουνίου η έλλειψη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ δεν επιτρέπει τη λειτουργία των αντλιοστασίων και των καυστήρων, με συνέπεια να μην υδροδοτούνται πολλοί οικισμοί και να μην έχουν θέρμανση οι οικίες και οι σχολικές μονάδες.

« Κάνουμε έκκληση στη ΔΕΗ και στο Τεχνικό προσωπικό, χωρίς καμία διάθεση να αδικήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλουν μέχρι αυτή την ώρα, να εντείνουν, τις παρεμβάσεις τους, για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση των πληγέντων περιοχών. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος είναι τεράστιο.» αναφέρει και συνεχίζει:

«Ήδη αρχίσαμε καταγραφή των ζημιών και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η προσπάθεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να καλυφθούν με αποζημιώσεις όλοι οι πληγέντες.»

 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/