Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Διεκδικούν τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι στη Diana

Τι αποφάσεις έλαβε
το σωματείο τους
μετά την συνεδρίαση
της Παρασκευής;

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τα δεδουλευμένα τους θα διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι της Χαρτοποιίας Θράκης, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που έλαβε το Σωματείου τους, μετά το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, με την παρουσία των Νομικών Θανάση Ξυνίδη και Χρυσούλας Βερβερίδου, έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ματαίωση της συζήτησης και επανακατάθεση της αίτησης πτώχευσης από την εταιρία Ζερίτη.

Κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει διεκδίκηση των δεδουλευμένων καθώς η εταιρία, εφόσον δεν έχει συζητηθεί κάποια αίτηση πτώχευσης, θεωρείται ότι λειτουργεί κανονικά και έτσι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν νομικά για να διεκδικήσουν άμεσα το οφειλόμενα από τη Diana. Στις 5-4-2012 συζητείται η αίτηση πτώχευσης ενώ οι εργαζόμενοι αναμένεται ότι θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και θα διεκδικήσουν συντηρητική κατάσχεση της περιουσία των ιδιοκτητών.

Η κατάσταση πάντως γεννά αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους, με την εταιρία να τους αφήνει απλήρωτους, να καθυστερεί τη διαδικασία επικαλούμενη ενδιαφέρον επενδυτών, ενώ οι ίδιοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης. Ιδιαίτερος είναι, τέλος, ο χειρισμός για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση καθώς και για τον τρόπο που θα διασφαλίσουν το σύνολο των αποζημιώσεων που δικαιούνται .

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/