Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Απίστευτο! Η αποστολή της Ξάνθης περιμένει στην στάση το... λεωφορείο

Για μια ώρα μετά το ματς με τον Πανιώνιο και έχοντας εξασφαλισμένη την παραμονή, οι παίκτες περίμεναν το πούλμαν μπροστά σε μια στάση λεωφορείου, έξω από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης

ΤΟ Γ' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ


Για περίπου μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα περίμενε η αποστολή της Skoda Ξάνθη μπροστά από στάση... λεωφορείου το πούλμαν για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο.


Η στάση ονομάζονταν «1η Πανιωνίου». Και έμελε απέναντι σε αυτήν την ομάδα να εξασφαλίσει η θρακιώτικη ομάδα, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, την μαθηματική παραμονή στην κατηγορία. Εκεί μπροστά περίμεναν οι περισσότεροι να έρθει το πούλμαν, καθώς οι στενοί δρόμοι της Νέας Σμύρνης δεν προσφέρονταν για να παρκάρει κάποιος ένα τόσο μεγάλο όχημα κοντά. Και είναι αλήθεια ότι μπορεί οι παίκτες να έδειχναν ανακουφισμένοι μετά το θετικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας που είχε προηγηθεί, αλλά ορισμένοι ήταν και ανυπόμονοι για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο «Metropolitan». Δεν ήταν μόνο η κούραση της ημέρας, αλλά και ο δεύτερος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και στην Μπαρτσελόνα που ήθελαν να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση, πριν πάνε στα κρεβάτια τους για ύμνο, καθώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα έπρεπε να ξυπνήσουν για να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής στην Θράκη.

Η αναμονή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία για χαλαρή κουβέντα με τους πρωταγωνιστές της ομάδας και κυρίως με τα δύο νεαρά παιδιά που συνέβαλαν αποφασιστικά στον βαθμό της ισοπαλίας, τον Θοδωρή Βασιλακάκη που πέτυχε το μοναδικό γκολ της Ξάνθης και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, από τον οποίο προήλθε η συστημένη σέντρα για το κεφάλι του σκόρερ.

«Τέλος καλό όλα καλά. Ήταν μια περίεργη χρονιά. Με άλλους στόχους ξεκινήσαμε και με άλλους καταλήξαμε. Δεν θεωρώ ότι η Ξάνθη είναι ομάδα που πρέπει να παλεύει για την παραμονή της. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εργοτέλη θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε τη χρονιά νικηφόρα», επισήμανε ο Βλαχοδήμος, εμφανώς ανακουφισμένος από την τελική εξέλιξη που είχε η αγωνιστική και την μαθηματική εξασφάλιση της διατήρησης της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασιλακάκης: «Μας προβλημάτισε το γεγονός ότι κινδυνεύσαμε με υποβιβασμό. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στις συνεχόμενες νίκες που κάναμε και ίσως χαλαρώσαμε με αυτές. Σημασία έχει πλέον ότι δεν κινδυνεύσαμε με χειρότερα», έλεγε και σχολίαζε αναφορικά με την δική του απόδοση στον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Σίγουρα το γκολ που πέτυχα με χαροποίησε αλλά δεν χάρισε τη νίκη στην ομάδα μου».

Στα νέα παιδιά στα οποία ουσιαστικά βασίστηκε η ομάδα για την παραμονή της στάθηκε και ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης, που έκανε έναν μίνι απολογισμό: «Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ενώ στο δεύτερο είχαμε σημαντικά προβλήματα με κύριο ότι πετύχαμε μόλις πέντε γκολ. Είχαμε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, αν και είχαμε ευκαιρίες. Δεν μας στήριξαν όσο ελπίζαμε κάποιοι έμπειροι παίκτες στους οποίους είχαμε επενδύσει. Δεν θα είναι σωστό όμως, να σταθούμε μόνο στα αρνητικά γεγονότα καθώς μέσα από αυτήν την εξέλιξη, πολλά νεαρά παιδιά πήραν εμπειρίες που θα τους φανούν σημαντικές στην πορεία. Θα βγουν κερδισμένα αρκετά παιδιά και πρέπει να στηριχθούν και στην συνέχεια», επισήμανε ο εβρίτης προπονητής της Skoda Ξάνθης που έδωσε και ένα στίγμα για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

Σε σχέση με τον αγώνα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης χαρακτήρισε δίκαιη την ισοπαλία της Ξάνθης. «Για την κρισιμότητα που είχε ο συγκεκριμένος αγώνας, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αρκετά καλά και είναι δίκαιη η ισοπαλία. Είχαμε φάσεις και οι δύο και σωστά μοιραστήκαμε από ένα βαθμό. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες», τόνισε στις επίσημες δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Ξάνθης, αν και αμέσως μετά στις ιδιαίτερες, αντιδρούσε σε όποιον τον πλησίαζε για να τον συγχαρεί: «Δεν μπορείς να λες συγχαρητήρια σε οποιονδήποτε αγωνίζεται με την Ξάνθη επειδή εξασφάλισε την παραμονή, αυτή η ομάδα είναι για περισσότερα πράγματα».

Η χαλαρή κουβέντα με τον προπονητή της Skoda με το Thrakisport.gr είχε και ολίγη από... πολιτική, καθώς πληροφορηθήκαμε ότι στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Έβρου υπάρχει και κάποιος... Μαρίνος Ουζουνίδης. Όπως μας αποκάλυψε ο εβρίτης τεχνικός, δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία αλλά για πρώτο του ξάδερφο, ο οποίος μάλιστα έχει και αυτός σχέση με τον αθλητισμό και μάλιστα με την προπονητική!

Κάπου εκεί όμως το πούλμαν ήρθε και όλοι βιαστικά επιβιβάστηκαν σε αυτό. Είχε άλλωστε σε εξέλιξη και το μεγάλο ματς Τσέλσι – Μπαρτσελόνα, που θα έβλεπε η ομάδα όλη μαζί στο λόμπι του ξενοδοχείου...