Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εγκαίνια του ανανεωμένου κτίριου της Λέσχης Κομοτηναίων

Πραγματοποιούνται σήμερα το βράδυ και... κεντρίζουν το τοπικό εδιαφέρον
         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Απόψε στις 8 και μισή το βράδυ πρόκειται να εγκαινιαστεί το ανανεωμένο νεοκλασικό κτίριο της Λέσχης Κομοτηναίων. Οι εργασίες για την αναστήλωση, αποκατάσταση και τον εξωραϊσμό του διατηρητέου κτιρίου ξεκίνησαν πέρσι και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο, με την περάτωση και του πρώτου ορόφου.

Το έργο χρηματοδοτείται από 4 νέους Κομοτηναίους επενδυτές, που ανέλαβαν την εκμετάλλευση του κυλικείου, ύστερα από σχετική προκήρυξη. Η επένδυση για την αποκατάσταση ενός από τα τρία συνολικά διατηρητέα κτίρια της πόλης, του ιστορικού κτιρίου της Λέσχης Κομοτηναίων «Η Ένωσις» σύμφωνα με τους επενδυτές φτάνει τα 500.000 ευρώ, παρότι είχε αρχικά προϋπολογιστεί σε 70.000.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν τον τελευταίο χρόνο, έδωσαν στο κτίριο μια νέα ελκυστική όψη και την προοπτική να ξαναλειτουργήσει με νέες δυνατότητες, ως ένας πολυχώρος πολιτισμού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ο χώρος του αναψυκτηρίου που δημιουργήθηκε στην πίσω αυλή του διατηρητέου.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Κομοτηναίων και πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης σε συνέντευξη τύπου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο, σημειώνοντας ότι μετά τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν «το κτίριο ανακτά την παλιά του αίγλη» και «ξαναμπαίνει στη ζωή της πόλης». Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στους Κομοτηναίους να επισκεφθούν το κτίριο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας του λειτουργίας.

.