Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Με κείμενο Θρακιώτισσας το θέμα της έκθεσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πάνω σε γραφόμενα της εορτάζουσας Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ, που βρίσκεται στο Διδυμότειχο αυτές τις μέρες και ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότισσα της πόλης, το σημερινό θέμα της έκθεσης


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη και ζητούσε από τους εξεταζόμενους των πανελλαδικών εξετάσεων να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες, είναι το θέμα της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από μαθητές που εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα.


Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη, 22 Μαΐου.


Εντός δύο ημερών το ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Η υπουργός Παιδείας, Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου, η οποία επισκέφτηκε το Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, διαβεβαίωσε εκ νέου πως "το υπουργείο είναι έτοιμο".

Επανέλαβε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που επιστρατεύει ένα μεγάλο μηχανισμό, ο οποίος, όπως είπε, λειτουργεί.

Ερωτηθείσα σχετικά, διευκρίνισε ότι εντός των επόμενων δύο ημερών θα ανακοινωθούν οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων λόγω των βουλευτικών εκλογών. Υπογράμμισε, πάντως, ότι το πρόγραμμα είναι τέτοιο που δεν θα προκαλέσει αναστάτωση στα παιδιά.

Δύο ημέρες νωρίτερα, σε συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, η κα Κιάου τόνισε, ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

"Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά και εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι", είπε.

Σημειώνεται, πως η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 το πρωί και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί.

.