Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τελειώνουν από την κυβέρνηση Ξυνίδης και Πεταλωτής

Ο Βενιζέλος επιμένει να μην συμμετέχει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που οι δύο θρακιώτες δεν είναι πλέον κοινοβουλευτικοί


               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Αμέσως μετά και το χθεσινό ναυάγιο στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και για τις αποχώρηση από την κυβέρνηση των δύο θρακιωτών που παρέμεναν μέχρι και σήμερα μέλη της: του ξανθιώτη αν. υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και του κομοτηναίου υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή. 

Τόσο ο Πεταλωτής όσο και ο Ξυνίδης δεν μετέχουν στην σύνθεση της νέας Βουλής, αφού ο ένας δεν εξελέγη και ο άλλος δεν κατέβηκε καν ως υποψήφιος για να έχει ελπίδες να εκλεγεί. Εξαιτίας αυτού του δεδομένου, ορισμένοι εκτιμούσαν ότι θα επιλέγονταν να παραμείνουν στην κυβέρνηση ώστε να υπάρχει μια συνέχεια και να τρέχουν οι υποθέσεις των υπουργείων. 

Ωστόσο, η απόφαση του Βενιζέλου ήταν ξεκάθαρη: κανένα στέλεχος προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ δεν θα παραμείνει στην κυβέρνηση, όλοι οφείλουν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Έτσι, αναμένεται να υποβληθούν εντός ολίγου στον Παπαδήμο που με την σειρά του θα υποβάλει την παραίτηση όλης του της κυβέρνησης.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί ως το βράδυ, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο ότι οι δύο Θρακιώτες θα παραδώσουν σε  αντικαταστάτες τους, αφού όλα δείχνουν  ότι προκρίνεται  λιτό υπηρεσιακό σχήμα με υπουργούς χωρίς αναπληρωτές ή υφυπουργούς.

.