Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Γυναίκα επαγγελματίας έγινε στόχος εμπρηστών

Καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητό της. Με μαθηματική ακρίβεια αυξάνονται οι επιθέσεις στην Κομοτηνή, ενώ κανένας δράστης μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί


       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






Είδε το αυτοκίνητό της σε μία νύχτα να γίνεται παρανάλωμα του πυρός χωρίς η ίδια να μπορεί να συνειδητοποιήσει το κακό που την βρήκε ξαφνικά και χωρίς στην ουσία να υπάρχει λόγος. Το ιδιωτικής χρήσης όχημα της Κομοτηναίας αισθητικού βρισκόταν όπως κάθε μέρα παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι της στο κέντρο της Κομοτηνής. Ήταν 5.30 ώρα το πρωί της Τετάρτης όταν γείτονες που αντιλήφθηκαν τη φωτιά ειδοποίησαν την ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου. Η πυροσβεστική με ένα όχημα και δύο άνδρες είχε ήδη καταφθάσει στο σημείο, καθώς είχε δεχτεί τηλεφώνημα από περίοικους για την ύπαρξη της πυρκαγιάς, και προχωρούσε στην κατάσβεσή της. Όταν κατέβηκε στο δρόμο όπου συνήθιζε να παρκάρει το όχημά της μόνο τότε αντιλήφθηκε το μέγεθος της ζημιάς, αφού το αυτοκίνητό της είχε καταστραφεί ολοσχερώς εσωτερικά.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες έσπασαν παράθυρο του οχήματος και έριξαν στο εσωτερικό το εύφλεκτο εμπρηστικό υλικό, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις και προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες. Οι πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία διοχετεύονται με φειδώ, που σε επικοινωνία δεν έδωσε στοιχεία για το συμβάν παρά μόνο ότι γίνεται προανάκριση. Καμία όμως ανακοίνωση δεν εκδόθηκε και από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, άνδρες της οποίας βρέθηκαν στο σημείο της εμπρηστικής επίθεσης για να συλλέξουν πληροφορίες.
Καμία απειλή δεν είχε δεχτεί η αισθητικός, που να προαναγγέλλει την επίθεση, όπως είπε μιλώντας σε επικοινωνία με το «Χ» φανερά συγκλονισμένη για το απρόσμενο περιστατικό. Ευτυχώς το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο και έτσι θα αποκατασταθεί ένα μέρος της οικονομικής ζημίας που υπέστη.

Πάντως οι εμπρηστικές επιθέσεις αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια χωρίς κανένας δράστης μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί, αφού όλες οι υποθέσεις μένουν στο στάδιο της προανάκρισης.
Θα θυμίσουμε ρεπορτάζ του Απριλίου που είχε καταγραφεί το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, με στόχο μοτοσικλέτες, μικρού ή μεγάλου κυβισμού, που είχε σημειωθεί σε κεντρικές συνοικίες της Κομοτηνής. Οι επιθέσεις είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Μαρτίου, οπότε και έγινε γνωστό το πρώτο περιστατικό. Τότε δόθηκε το έναυσμα σε ένα κύκλο επιθέσεων που έφταναν μέχρι και την Κυριακή 1η Απριλίου. Συνολικά σε τρεις διαδοχικές μέρες προκλήθηκαν τέσσερις πυρκαγιές στις οδούς Θεοδοσίου Νούλια, Ιωακείμ Γ., Ανδρέου Δημήτριου και Λυσίου. Θυμίζουμε επίσης τις εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις παραλίες Αρωγής και Φαναρίου.

Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης, ένα φαινόμενο που αξίζει μίας σοβαρότερης αντιμετώπισης από τις Αρχές.