Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Γιατί ευχαριστεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τον Περιφερειάρχη;

Του έστειλε μάλιστα και σχετική επιστολή


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ




Ευχαριστήρια επιστολή στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης για την συνεργασία που είχαν, με αποτέλεσμα την ένταξη του Περιφερειακού Δρόμου της Αλεξανδρούπολης στο ΕΣΠΑ. Η επιστολή έχει ως εξής:


«Σ’ αυτήν την αρνητικότατη συγκυρία στην χώρα μας σε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό εδώ στην περιφέρεια Αν. Μακ. Θράκης παράγεται έργο. Η αγαστή και δημιουργική συνεργασία μου με τον Περιφερειάρχη, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, απέδωσε και απέφερε αποτέλεσμα με την απόφαση ένταξης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», προϋπολογισμού ύψους 9.262.000,00 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 -2013».

Στην Ελλάδα εύκολα, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα καταγγέλλεις, διαμαρτύρεσαι, απογοητεύεσαι. Σπάνια όμως συναντάς επιδοκιμασία και αναγνώριση.

Αισθάνομαι έτσι την ανάγκη μετά και από την ευόδωση για το Δήμο μας, η οποία αποτελεί τον τελευταίο κρίκο από μία αλυσίδα επιτυχιών, να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Αριστείδη Γιαννακίδη για την παραγωγική συνεργασία μας η οποία έσπασε ιδιοτέλειες, ομαδοποιήσεις και πάνω απ’ όλα κομματικά τείχη έχοντας μόνο συμπεριφορές που οδηγούν σε οφέλη των πολιτών, πλήρως αποδεδειγμένα.

Σ’ αυτήν την συνεργασία με τα πολλά θετικά αποτελέσματα για τους δημότες-πολίτες, συντελεστές ισχυροί της επιτυχίας προσδιορίζονται και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ακούραστα επί 17 μήνες και με έκδηλη αγωνία βρίσκονται αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημά μας προάγοντας τα συμφέροντα των δήμων και των δημοτών.

Θα ήταν όμως άδικο εάν δεν συμπεριελάμβανα σ’ αυτήν την εκ βαθέων της ψυχής μου επαινετική επιδοκιμασία και την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου με την οποία επίσης η συνεργασία μας απέδωσε τα μέγιστα, όπου αλληλοκαλύπτονται ή συνευρίσκονται οι αρμοδιότητες του Δήμου μας με αυτές της Αντιπεριφέρειας.

Δημοσιοποίησα αυτήν την ψυχική μου θετική διάσταση, αυτή τη χρονική συγκυρία, όχι μόνο εκ λόγων ηθικής ευπρέπειας, αλλά για να τονίσω ότι μπορούμε ξεπερνώντας τα κομματικά στεγανά να δούμε ο ένας τον άλλο, οι θεσμικοί ιδιαίτερα, κατά πρόσωπο και μέσα από μία ειλικρινή συνεργασία να δημιουργήσουμε δυναμικές τοπικές κοινωνίες και βέβαια επιτέλους δυνατή Ελλάδα».

.