Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τι συνέβη στη Λαδόξερα; Γιατί το "Αλέξανδρος" είχε αίματα;

Αγνοείται ακόμα ο ένας ψαράς, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης σε σοβαρή κατάσταση ο άλλος


   ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ




Αρκετά περίπλοκη η ιστορία με το ατύχημα που συνέβη σήμερα το απόγευμα στη βαχονησίδα "Λαδόξερα". Περίπλοκη σε σημείο που να μην μπορούμε να εξηγήσουμε ορισμένα γεγονότα, όπως π.χ πόσα σκάφη τελικά βρέθηκαν να συμμετέχουν στο ατύχημα; Το λέμε αυτό γιατί απ΄'οσα γνωρίζουμε μέχρι και αυτήν την ώρα (βράδυ Σαββάτου), υπάρχει ένα ακυβέρνητο, που δουλεύει η μηχανή του και με ριγμένη την άγκυρα στη Λαδόξερα (Ζουράφα) και ένα ακόμη στο λιμάνι των Θέρμων το "Αλέξανδρος" με χαρακτηριστικά του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που ρυμουλκήθηκε από τον "Φονιά" στις 6 το απόγευμα και το οποίο είναι γεμάτο με αίματα!!! 


Είναι ερωτήματα που θα απαντήσει το Λιμεναρχείο της Σαμοθράκης τις επόμενες ωρες, όταν πλέον θα "φωτισθεί" το τι έγινε τελικά στη Λαδόξερα. Τα μόνα που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι ότι έγινε ανατροπή φουσκωτού, ο ένας τραυματίσθηκε και με το Σούπερ Πούμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμη αγνοείται. Μέχρι να νυχτώσει δύο δύτες έψαχναν την περιοχή μήπως και εντοπισθεί. Σαφέστατα ο τραυματίας Ζ..... θα δώσει χρήσιμα στοιχεία για τα αίτια του ατυχήματος αλλά και το τι συνέβη στον Ρ...... που αγνοείται.





Η Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος


Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, από Κυβερνήτη ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους, ότι στην θαλάσσια περιοχή Β. ΖΟΥΡΑΦΑΣ Σαμοθράκης, εντόπισε ακυβέρνητο σκάφος (να κινείται κυκλικά σε ομόκεντρους κύκλους) και δύο άτομα στη θάλασσα, εκ των οποίων κατάφερε και περισυνέλεξε τον έναν, βαριά τραυματισμένο, ενώ δεν κατάφερε να περισυνελέξει τον δεύτερο, πιθανότατα και αυτός τραυματισμένος, ο οποίος έκτοτε αγνοείται .


Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του τραυματία το σκάφος απέπλευσε για λιμένα ΘΕΡΜΩΝ Σαμοθράκης, όπου στη διαδρομή παρέλαβε τον 49χρονο τραυματία πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και τον μετέφερε στο λιμένα ΘΕΡΜΩΝ, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.


Παράλληλα, στην περιοχή του συμβάντος κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη από Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη με ιδιώτες δύτες, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου αγνοουμένου, συμμετείχε από αέρα ελικόπτερο SUPERPUMA.


Οι έρευνες συνεχίζονται με πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., με δύο ιδιωτικά σκάφη με ιδιώτες δύτες καθώς και με κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για υποθαλάσσια έρευνα, ενώ συμμετέχει ελικόπτερο DAUPHΙN με αρνητικά αποτελέσματα.


Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.




Πηγή:  http://www.faros24.gr/