Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Αβεβαιότητα και αγωνία για ΣΕΚΑΠ. Συνάντηση μετόχων στην Αθήνα την Τρίτη

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Αγροτικής Τράπεζας, ΣΕΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων με την παρουσία της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιείται το μεσημέρι στην Αθήνα


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τριμερής συνάντηση μεταξύ Αγροτικής Τράπεζας, ΣΕΚΕ και συνεταιρισμού εργαζομένων, με την παρουσία της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιείται την Τρίτη στα γραφεία της εταιρίας, στην Αθήνα.



Σε όλους τους εμπλεκόμενους επικρατεί αβεβαιότητα για το μέλλον της εταιρίας ακόμη και για το μέλλον της ιδιωτικοποίησής της. Παρότι από την Κυβέρνηση διαρρέεται ότι βρίσκεται στο τρίτο κύμα αποκρατικοποιήσεων, αρκετοί εμπλεκόμενοι αναφέρουν ότι τίποτε δεν έχει κλειδώσει καθώς το συνολικό πλάνο ιδιωτικοποιήσεων συναντά την αντίδραση της αντιπολίτευσης, στο στόχαστρο της οποίας βρίσκονται άλλες περιπτώσεις αλλά δημιουργούν κλυδωνισμούς στο συνολικό εγχείρημα.


Ο πολυσυζητημένος διαγωνισμός, ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα ενώ η περίπτωση της εταιρίας Η. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δεν έχει εκδηλωθεί επίσημα και τηρεί στάση αναμονής. Από την Αγροτική Τράπεζα δεν γίνονται γνωστά αρκετά πράγματα για τις προθέσεις της ενώ , ουσιαστικά, η διπλή προεκλογική περίοδος έχει οδηγήσει την εταιρία σε πολύ δυσμενή θέση, χάνοντας σταδιακά και το εναπομείναν ποσοστό της στην αγορά των τσιγάρων.


Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και παρότι οι εμπλεκόμενοι προκρίνουν τη λύση της ιδιωτικοποίησης, αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει γρήγορα και άρα δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διάσωσης. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία ενώ δεν εκφράζουν κάποια θέση πριν την συνάντηση με την Αγροτική.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/