Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες αποκτά η Αλεξανδρούπολη

Θα παρέχει συμβουλευτική 
υποστήριξη σε γυναίκες 
που είναι θύματα βίας


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών-θυμάτων βίας θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στο δήμο Αλεξανδρούπολης, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα υλοποιεί σε διάφορους δήμους της χώρας η Γενική Γραμματεία Ισότητας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Το κέντρο θα στεγαστεί στο ΚΕΠΑΚΥ, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του χώρου, προμήθεια εξοπλισμού και πρόσληψη 4 ειδικών επιστημόνων, μέσω ΑΣΕΠ. Το πρόγραμμα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για διάστημα 3 ετών.

Αυτό που επισημάνθηκε ωστόσο σχεδόν από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, μετά τη σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αντώνη Βαμβακερού, είναι ότι θα πρέπει η εν λόγω δομή, να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να μην έχει μόνο παρουσία 3 ετών στην περιοχή μας.

Άλλωστε, μπορεί να μην υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, είναι κοινό μυστικό ότι σε κάθε περιοχή, έτσι και στη δική μας, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό.

Η καινοτόμος αυτή δράση στοχεύει:
-στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας κυρίως με ενδοοικογενειακή βία και trafficking
-στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών
-στην ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών
-στη συμβουλευτική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας με στόχο την ενημέρωση και ενδυνάμωση των θυμάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαμβακερός, μέσα από το πρόγραμμα, θα προκύψει μία απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία προς τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη, αλλά και τα ανήλικα τέκνα τους.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, θα δημιουργηθεί στους χώρους του ΚΕΠΑΚΥ και μία παιδική χαρά. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προβλέπει και εκπαιδευτική περίοδο για υπαλλήλους υπηρεσιών του δήμου, οι οποίοι θα εξοικειωθούν με περιπτώσεις κακοποίησης και τρόπους αντιμετώπισής τους.

.