Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτος ο Αλεξ Ταξιλδάρης στο Λονδίνο

Ο παραολυμπιονίκης της Αθήνας δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, όπως έκανε στον ίδιο αγώνα ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής Χρήστος Ταμπαξής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ένα ακόμα μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς ο Χρήστος Ταμπαξής πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S1.

Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής και «χρυσός» Παραολυμπιονίκης, τόσο του 2004, όσο και του 2008, τερμάτισε την απόσταση σε χρόνο 1.20.76, μην μπορώντας να ανταγωνιστεί τον Ουκρανό, Χενάντι Μπόικο, ο οποίος συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 1.04.29!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η κούρσα είχε και περαιτέρω ελληνικό χρώμα, καθώς σε αυτήν πήραν μέρος επίσης οι Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (με χρόνο 1.49.23 κατετάγη έκτος) και Ανδρέας Κατσαρός (με χρόνο 1.59.44 πήρε την έβδομη θέση).

Ο αντιδήμαρχος Κομοτηναίων προσπάθησε, πλησίασε αρκετά το ατομικό ρεκόρ που έχει από το 2004 στην Αθήνα αλλά ήταν φανερό ότι η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη και δύσκολα θα μπορούσε να ανέβει ξανά στο βάθρο. Συμμετείχε όμως για τρίτη σερί διοργάνωση σε τελικό και αυτό έχει επίσης την σημασία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Κατσαρός είναι αθλητής του Ηρίδικου, του ίδιου δηλαδή συλλόγου με τον Άλεξ, αλλά δεν έχει σχέση ούτε με την Κομοτηνή ούτε με την Θράκη...