Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Θρακιώτης με τον θάνατό του έδωσε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ 
ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ





Ένας 40χρονος Αλεξανδρουπολίτης, με τον ξαφνικό θάνατο του έδωσε ζωή σε άλλους ανθρώπους. Μία μεγαλόψυχη απόφαση που αποδείχθηκε σωτήρια για τους συνανθρώπους του.

Ο 40χρονος κατέληξε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μετά από εγκεφαλική αιμορραγία και παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Μέσα στην θλίψη τους οι συγγενείς του πήραν τη μεγάλη απόφαση και ενημέρωσαν τους αρμόδιους ότι επιθυμούν να γίνει δωρεά οργάνων.

Αμέσως στήθηκε μία γέφυρα σωτηρίας και μέσω του αεροδρομίου «Δημόκριτος» τα όργανα μεταφέρθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το νεαρό της ηλικίας του θανόντος έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν καρδιά, ήπαρ και νεφροί. Nα σημειωθεί ότι ελήφθησαν από το θανόντα και οι κερατοειδείς προκειμένου να μεταμοσχευθούν από την επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σε δύο ασθενείς, έναν από την Αλεξανδρούπολη και έναν από την Καβάλα.

Το περιστατικό αυτό, σπάνιο για την περιοχή, έφερε στο προσκήνιο το θέμα της δωρεάς οργάνων, της ύψιστης προσφοράς που μπορεί να γίνει σε συνάνθρωπο και να χαρίσει ζωή, υγεία και ελπίδα.